Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Luni 23 Octombrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9677 Lei sus
Dolar american – 4.6717 Lei sus
Lira sterlină – 5.7103 Lei jos
Francul elveţian – 5.1335 Lei jos

STIRI SCURTE

Dacia Spring va primi un face-lift anul viitor. Schimbări importante la design și echipamente. CEO-ul mărcii Dacia, Denis le Vot, a anunțat oficial că modelul electric Spring va primi un face-lift anul viitor. Evenimentul era așteptat, însă este prima dată când marca anunță o dată oficială. (profit.ro)

Alegerile parlamentare din Elveţia, câștigate de formațiunea de extremă dreapta Partidul Poporului Elveţian (SVP), potrivit proiecțiilor după închiderea urnelor. Primele proiecţii ale rezultatelor alegerilor parlamentare de duminică din Elveţia indică o reorientare spre dreapta: Partidul Poporului Elveţian (SVP) este creditat cu 29%, cu 3,4 puncte procentuale peste scorul din 2019, transmite televiziunea elveţiană SRF, preluată de Reuters. (g4media.ro)

Alpha Bank și UniCredit Bank fuzionează în România / Apare astfel cea de-a treia bancă după active. UniCredit anunță fuziunea în România cu Alpha Bank urmănd a crea a treia bancă ca mărime de pe piața locală, cu o cotă de piață combinată de 12% din punct de vedere al activelor. (hotnews.ro)

Reacția lui Lewis Hamilton după ce a fost descalificat și a pierdut locul al doilea din MP al SUA. Comisarii de cursă au întors rezultatul Grand Prix-ului de la Austin, iar Lewis Hamilton și Charles Leclerc au fost descalificați după Marele Premiu al SUA de Formula 1. Britanicul celor de la Mercedes a avut o reacție promptă după decizia luată. (hotnews.ro)

Ministrul Agriculturii a anunțat marți că plafonarea adaosului comercial pentru alimentele de bază va fi prelungită cu trei luni. (agripedia.ro)

STIRI DIN IASI

Economia ţării urcă, investiţiile străine ale Iaşului scad. Ne-au depăşit până şi Buzăul sau Oltul. Iată cifrele ultimilor 10 ani! Între 2013 şi 2022, soldul investiţiilor străine directe din judeţul Iaşi (ISD) a scăzut cu aproape 10%, de la 647 mil. euro în urmă cu zece ani la 590 mil. euro anul trecut, după cum reiese din raportul publicat recent de Banca Naţională a României (BNR), analizat de „Ziarul de Iaşi”. Dacă realizăm un clasament al judeţelor după acest indicator pe anul trecut, Iaşul se situează abia pe locul 19, pe poziţii fruntaşe fiind Bucureşti (59,14 mld. euro), Ilfov (7,46 mld. euro), Timiş (5,24 mld. euro), Prahova (3,29 mld. euro) şi Cluj (2,89 mld. euro). Iaşul este devansat şi de alte judeţe (cu un sold ISD în 2022 sub un mld. euro) precum Buzău (623 mil. euro), Satu Mare (768 mil. euro), Dolj (788 mil. euro), Maramureş (929 mil. euro) şi Olt (969 mil. euro). (Ziarul de Iasi)

Imagini spectaculoase de pe șantierul UMB! Cel mai lung viaduct, de 740 de metri, aproape de finalizare. Viaductul de 740 de metri de la Nădășelu, cel mai lung viaduct UMB de pe loturile Autostrăzii Transilvania finanțate prin PNRR, este aproape de finalizare, potrivit celor mai recente imagini din șantier. (Ziarul de Iasi)

Un loc magic in Iasi pentru nunti: Grand Marion – Valea Ielelor

Voi ce faceti de Revelion 2024?

Peek & Cloppenburg va deschide un flagship store, pe 26 octombrie, în ansamblul mixed-use Palas Iași. Palas Iași își completează portofoliul de branduri de modă premium prin includerea unui nou retailer de top. În această toamnă, Peek & Cloppenburg va deschide un flagship store în ansamblul Palas, intrând, astfel, pentru prima dată în regiunea de nord-est a României.

Filmul zilei: Faraway Downs | Official Trailer | Hulu

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top