Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Luni 25 Septembrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9388 Lei sus
Dolar american – 4.5768  Lei sus
Lira sterlină – 5.7595 Lei jos
Francul elveţian – 5.1664 Lei sus

STIRI SCURTE

O fotografie a Bucureștiului pe timp de noapte, din decembrie 2019, realizată de pe Stația Spațială Internațională, a devenit virală după ce a fost publicată de Ambasada SUA.

România ar bloca participarea Austriei la reuniunile NATO, ca reacție la veto-ul Vienei faţă de aderarea României la spaţiul Schengen, scrie publicația austriacă Kurier. Potrivit sursei citate, doi ofiţeri ai forţelor armate austriece aşteaptă de săptămâni întregi acreditarea lor pe lângă Alianţă. “Accesul lor este întârziat de România, care a cerut timp de gândire.’ (News.ro)

George Clooney își vinde vila de pe Lacul Como. La cât este estimată proprietatea. Vila Oleandra, deținută de actorul în vârstă de 62 de ani, este în prezent scoasă la vânzare, potrivit săptămânalului italian Oggi. Miercuri, agentul imobiliar Yasemin Baysal, de la Engel & Volkers din Como, a declarat pentru publicație că, în ciuda zvonurilor anterioare privind vânzarea, “de data aceasta este adevărat” și a continuat să dezvăluie că o agenție din Milano, pe care nu a vrut să o numească, se ocupă de vânzare. (profit.ro)

Şeful mafiei siciliene Matteo Denaro a murit. Celebrul şef al mafiei siciliene Matteo Messina Denaro, capturat în ianuarie după trei decenii de când a fugit, a murit într-un spital din centrul Italiei, a anunţat luni agenţia de presă ANSA. Căutat timp de 30 de ani de toate forţele de poliţie din Italia, Matteo Messina Denaro a fost un asasin nemilos, ultimul reprezentant al vechii gărzi a Cosa Nostra, scrie AFP. (news.ro)

STIRI DIN IASI

Peek & Cloppenburg va deschide un flagship store, pe 26 octombrie, în ansamblul mixed-use Palas Iași. Componenta de retail a ansamblului mixed-use Palas aduce, toamna aceasta, la Iaşi, o serie de branduri dorite de publicul din întreaga regiune. Pe 26 octombrie 2023, brandul internațional de modă Peek & Cloppenburg va deschide un flagship store, ce va ocupa o suprafață de aproximativ 3.600 mp, pe două niveluri.

Ieşenii, sub media naţională la salarii. Unde se câştigă la Iaşi cel mai bine şi unde, cel mai puţin. De la 2.300 la 10.000 lei. Salariile ieşenilor sunt, în medie, cu 3,3% mai mici decât salariul mediu net încasat de angajaţii din România, care ajungea, la jumătatea anului în curs, la 4.543 lei. La Iaşi, salariul mediu net era în luna mai de 4.395 de lei, în creştere cu 0,3% faţă de luna precedentă, şi cu 11,5% mai mare decât în mai 2022. Am calculat, pe tipuri de activităţi economice, care au fost salariile medii nete încasate de ieşeni. (Ziarul de Iasi)

Sărbătorile Iaşului 2023

Construirea complexului Penny din Dacia va începe anul viitor. Construirea complexului Penny din str. Tabacului, zona Dacia, va începe în cursul anului viitor, în condițiile în care proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) va fi aprobat în această săptămână de Consiliul Local (CL) iar, ulterior, beneficiarul poate obține autorizația pentru începerea lucrărilor. (apix.ro)

Valea Lupului își extinde intravilanul cu zeci de hectare, iar unele terenuri se suprapun cu Valea lui David. Suprafața intravilană a comunei Valea Lupului va crește până la 810 hectare, ceea ce înseamnă o majorare cu 43 hectare față de teritoriul intravilan existent (767 ha) care nu a mai fost modificat din anul 1997. Aproape jumătate din suprafață se suprapune cu situl Valea lui David, arie protejată. (apix.ro)

Unde va fi construit nodul rutier A7-A8: se fac deja lucrări pregătitoare [imagini din dronă]. Un nod rutier de tip turbion va fi construit în județul Iași, la sud de Pașcani, în cadrul proiectului de construire a autostrăzii A7: nodul va avea 8 bretele și 12 pasaje. În prezent, se lucrează în zona de șantier pentru devierea unor rețele de utilități. (apix.ro)

Filmul zilei: The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes (2023) Official Trailer

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top