Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Marti 29 August 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de
mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9388 Lei sus
Dolar american – 4.5768  Lei sus
Lira sterlină – 5.7595 Lei jos
Francul elveţian – 5.1664 Lei sus

STIRI SCURTE

Șase paturi are România pentru toți pacienți care au arsuri pe peste 20% din corp. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că sunt „circa 30”. România nu a construit niciun centru pentru tratarea marilor arși, la 8 ani de la Colectiv. (G4Media.ro)

România va dubla capacitatea principalului său port de la Marea Neagră și a căilor de transport pe Dunăre, în termen de două luni, pentru a ajuta Ucraina să-și exporte cerealele, dincolo de raza de acțiune a Rusiei, potrivit unui interviu dat de Ciolacu corespondentului FT la București. (Hotnews.ro)

Prețul orar al energiei electrice a atins luni un record al acestei veri, de 1900,55 lei/MWh, depășindu-l pe precedentul, înregistrat pentru energia livrată vineri, de 1900 lei/MWh. Prețul mediu zilnic al energiei spot din România va fi marți cel mai mare din Europa, cu excepția celui din Grecia. (Profit.ro) De ce? Si ne mai laudam ca 56% din energia consumata pana in prezent este verde.

STIRI DIN IASI

Program complet Digital Throne – Campionatul Mondial de Esports de la Iasi. Începe la Iași Digital Throne, festivalul de 10 zile care va fi gazda celei de-a 15a ediții a Campionatului Mondial de Esports, unde peste 700 de jucători din peste 120 de țări vor concura pentru trofeele competiției, iar Armin Van Buuren, Lost Frenquencies, Tom Odell, Delia, B.U.G. Mafia și mulți alții vor urca pe scena festivității de închidere.

Ieri, 28 August, la Iași, a fost înregistrată oficial de către Administrația Națională de Meteorologie cea mai ridicată temperatură maximă din ultimii 11 ani. Valoarea de 39,0C este departe de maximul absolut din 2012 (41.5C), ce reprezintă o valoare excepțională pentru Iași. Până în anul 2000 valoarea de 39,0C ar fi reprezentat pentru Iași maximul absolut de temperatură.

Atenție! Vezi câte stații GPL sunt în Iași? Fără doar și poate ceea ce s-a întâmplat la Crevedia este o tragedie națională și acum probabil în mintea fiecărui român, orice statid e GPL va fi asociată cu ceea ce s-a întâmplat la Crevedia. Nu știu dacă știați dar și în Iași există puncte controlate de familia care deținea stația GPL de la Crevedia dar prin altă firma, mai exact Ade Gas SRL.

AUR şi-a amenajat fără autorizaţie sediul de pe bulevardul Ştefan cel Mare. Şef local: „Blocul este monument istoric?” Organizaţia judeţeană AUR Iaşi şi-a amenajat sediul din centrul Iaşului fără autorizaţie. Un astfel de act era obligatoriu pentru modificările aduse la faţadă. „Ziarul de Iaşi” a discutat ieri cu mai mulţi lideri locali ai AUR, iar toţi au invocat faptul că nu ştiau despre lipsa autorizaţiei şi nici dacă aceasta era sau nu necesară. (Ziarul de Iasi)

În judeţul Iaşi sunt doar trei drugtestere. Numai două sunt folosite şi au depistat până acum doi şoferi cu probleme. Polițiștii ieșeni se feresc să folosească drugtesterele în acţiunile obişnuite care vizează conduita rutieră a şoferilor. Ofițerii de poliție și agenții cunosc faptul că aceste aparate produc numeroase erori așa că preferă să evite complicaţiile care pot rezulta în urma unui test fals. (Ziarul de Iasi)

Primăria Iași deschide noi parcări cu automate de plată! Parcometrele de 7.000 de euro/bucată nu vor mai accepta bancnote. Municipalitatea înlocuiește operatorii cu parcometre. A fost stabilită lista parcărilor publice ce vor fi utilate cu echipamente ce costă aproape 7.000 de euro/bucată. Contractul a fost atribuit în urmă cu câteva zile. Deja, Primăria Iași pregătește deschiderea parcării de pe strada A. Panu, de lângă Casa de Pensii. (bzi.ro)

Un teren din Zona Industrială a fost scos la vânzare pentru o sumă de 10 milioane de euro. Un teren din Zona Industrială, din zona Egros, a fost scos la vânzare la un preț de 320 mp, iar pentru întreaga suprafață de circa 30.000 mp ar rezulta un preț total de 9,8 milioane euro, conform anunțurilor publicate pe site-uri de profil. (apix.ro)

Protocol de colaborare intre Primaria Iasi si Crucea Rosie pentru o serie de măsuri pentru diminuarea efectelor negative provocate de vremea caniculară. Printre altele, Primăria Municipiului Iași a încheiat un protocol de colaborare cu Crucea Roșie – Filiala Iași și a înființat puncte de prim-ajutor în cele cinci centre de cartier (Păcurari, Nicolina, Tătărași, Alexandru cel Bun și Frumoasa). Centrele sunt dotate cu aer condiționat și automate de apă potabilă, iar în zilele de avertizare de cod galben / portocaliu, voluntarii Crucii Roșii, alături de personal medical specializat asigurat de Direcția de Sănătate Publică Iași, acordă asistență de specialitate persoanelor care au nevoie de ajutor. (Stirea de Iasi)

Filmul zilei: FOE. Trailer oficial. La cinema în octombrie.

Unele persoane sunt făcute una pentru cealaltă. De la regizorul vizionar Garth Davis vine FOE, cu Saoirse Ronan, Paul Mescal și Aaron Pierre în rolurile principale, în exclusivitate în cinematografe începând cu 6 octombrie.

Hen și Junior administrează o bucățică retrasă de pământ care a aparținut familiei lui Junior de-a lungul generațiilor, dar viața lor liniștită este dată peste cap când un străin neinvitat apare la ușa lor cu o propunere surprinzătoare. Cu participarea lui Saoirse Ronan, Paul Mescal și Aaron Pierre, imaginile fascinante ale lui Foe și întrebările persistente despre natura umană (și umanitatea artificială) aduc viitorul nu prea îndepărtat la viață într-o lumină strălucitoare.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top