Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Miercuri 18 Octombrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9677 Lei sus
Dolar american – 4.6717 Lei sus
Lira sterlină – 5.7103 Lei jos
Francul elveţian – 5.1335 Lei jos

STIRI SCURTE

Cele mai vândute vinuri ale anului, desemnate de Unvinpezi.ro. Gala BEST OF Unvinpezi.ro, eveniment anual consacrat degustării, a fost momentul așteptat în rândul membrilor premium din Clubul Unvinpezi.ro. Aici, peste 100 de etichete din portofoliul a 18 parteneri de încredere au fost evaluate, iar cireașa de pe tort a fost reprezentată de premiile acordate celor mai apreciate 8 vinuri în perioada 2022-2023, acoperind categoriile de vinuri roșii, albe, roz și spumante.

În prima vizită a unui oficial român în Israel, după începerea războiului, premierul Marcel Ciolacu, a declarat, într-o conferință de presă alături de Benjamin Netanyahu, că Israelul are dreptul să se apere în deplin respect cu dreptul umanitar, după atacurile teroriste ale Hamas. (Hotnews.ro)

Filelist nu se mai închide până la urmă, ci va fi preluat de altcineva. Filelist nu se va mai închide în cele din urmă, cel mai mare site de torrente din România urmând să fie preluat de o altă echipă de admini. Vestea a fost anunțată marți seara de către „EboLLa”, administratorul de sistem al Filelist: „Am fost copleșiți de urările și de mesajele voastre! Știți că de-a lungul anilor mereu am spus despre comunitate ca are un cuvânt greu de spus. Cuvintele voastre au contat mereu și nu am fost nepăsători la ele niciodată. Vocea voastră s-a auzit și acum. Mă bucur să vă anunț că site-ul nu se va închide! Din acest moment sunt pornite și donațiile înapoi, deci totul revine la normal”. (Hotnews.ro)

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat marți că plafonarea adaosului comercial pentru alimentele de bază va fi prelungită cu trei luni, iar lista de produse va fi extinsă având în vedere şi perioada sărbătorilor de iarnă la produse precum orezul, bulionul, margarina, smântâna, drojdia, cozonacul, varza murată sau usturoiul. (agripedia.ro)

ANAF a stabilit, în urma verificărilor, că vânzătorii pe Olx și lucrătorii din videochat trebuie să plătească impozite de circa 150 de milioane de lei, pentru venituri pe care le-au încasat din 2019 până în primul semestru din acest an și pe care nu le-au declarat. (Economedia.ro)

Pentru prima dată în ultimii 20 de ani CFR Călători cumpără trenuri noi. Autoritatea pentru Reformă Feroviară a finalizat procedura de evaluare tehnică şi financiară a ofertei înaintate de operatorul feroviar CFR Călători în cadrul primei proceduri din România de licitare a unui contract de serviciu public în domeniul transportului feroviar de călători. (hope.ro)

Petrom a scumpit motorina standard/ Benzina standard se menține sub 7 lei pe litru. Petrom, liderul pieței carburanților, a scumpit miercuri, 18 octombrie 2023, motorina standard, cu 4 bani pe litru. Prețul benzinei standard a rămas neschimbat după ce săptămâna trecută s-a ieftinit și a ajuns la sub 7 lei pe litru. (Economedia.ro)

Sony sărbătorește zece ani de la lansarea gamei mirrorless Alpha și a camerelor Full-Frame. Sony celebrează un deceniu de inovație în lumea fotografiei, prin cea de-a zecea aniversare a gamei sale Alpha mirrorless și a seriei de camere full-frame. În ultimul deceniu, Sony a ridicat standardele în materie de tehnologie imagistică, redefinind industria și oferindu-le fotografilor și videografilor noi posibilități de exprimare creativă, prin instrumente revoluționare. (ebogdan.ro)

Știați care e suprafață minimă legală la apartamente? ANPC a oprit vânzarea apartamentelor neconforme! 37 de metri utili pentru o garsonieră – am dat repede o căutare pe OLX, pus filtru pe 35 mp, s-au deschis peste 7 pagini de anunțuri. 52 metri utili apartament 2 camere, 66 metri unul de 3 camere și 74 unul de 4 camere. (andreibucur.ro)

Citroen a dezvăluit e-C3, cel mai ieftin automobil electric produs în Europa. Citroen prezintă cea de-a patra generație a modelului C3. Modelul complet electric e-C3 oferă cel mai bun confort din clasa sa, conform producătorului francez care se laudă cu un model ce oferă o „experiență electrică facilă”. Mașina compactă (segment B) este produsă în Europa și are o baterie de 44 kWh ce oferă o autonomie de 320 de kilometri, peste ceea ce oferă Dacia Spring (230 de kilometri). (wall-street.ro)

STIRI DIN IASI

Oferta de Crăciun la Unirea Iași | Sejur 23-26 decembrie.

Halloween la Little Texas: trăiește o seară plină de mister. La Little Texas, petreci seara de Halloween în companie selectă, într-un decor tematic și cu surprize la tot pasul. Am pregătit un Tasting Menu special și muzică live într-un cadru plin de mister.

Sala Polivalentă din Moara de Vânt: noi modificări ale proiectului, aprobate ieri. Este cea mai scumpă din ţară. Consilierii locali au dat undă verde, ieri, la noi modificări ale proiectului privind construirea unei Săli Polivalente în Moara de Vânt. Schimbările vin în contextul în care, până la finalul acestei luni, Guvernul ar urma să emită o hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiţiei. Amintim că, potrivit proiectului tehnic, costurile necesare se ridică la aproape 480 milioane lei (inclusiv TVA). (Ziarul de Iasi)

Încep exproprierile pe traseul autostrăzii A8: primul lot cuprinde 1.200 de beneficiari. Guvernul a declanșat procedurile pentru primul lot de exproprieri pe traseul autostrăzii A8: conform documentelor consultate de APIX.ro, aproape 14 milioane lei vor ajunge în conturile a circa 1.200 de proprietari privați. (apix.ro)

Spitalul regional de la Iași: lista modificărilor aduse la proiect – valoarea crește cu o sumă record. Valoarea proiectului de construire a Spitalului Regional de Urgență (SRU) Iași a crescut cu 37% față de anul 2019 – guvernul va emite o hotărâre prin care va actualiza costurile necesare, fondurile estimate fiind de 3,3 miliarde lei față de 2,4 miliarde lei în 2019 (sumele includ TVA). (apix.ro)

Noul terminal, T4, va fi conectat cu terminalul T3 prin două pasarele pietonale. Noul terminal, T4, va fi conectat cu terminalul T3 prin două pasarele pietonale. În T4 se vor realiza formalitățile de check-in, astfel că, pentru a ajunge în terminalul T3 ca să se îmbarce pentru călătoriile interne, pasagerii vor folosi aceste coridoare. În prezent, se instalează structurile metalice de susținere, în același timp avansându-se cu lucrările la fațade și cele de finisaj etc.

Deschidere Peek & Cloppenburg Palas Mall, joi 26 octombrie. Peek & Cloppenburg va deschide un flagship store, pe 26 octombrie, în ansamblul mixed-use Palas Iași. Palas Iași își completează portofoliul de branduri de modă premium prin includerea unui nou retailer de top. În această toamnă, Peek & Cloppenburg va deschide un flagship store în ansamblul Palas, intrând, astfel, pentru prima dată în regiunea de nord-est a României.

Filmul zilei: The Zone of Interest | Official Trailer HD | A24; un film despre Holocaust care trebuie văzut în contextul actual.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top