Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Miercuri 30 August 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de
mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

STIRI SCURTE

Reprezentanții Catedralei Romano-Catolice ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia au instalat un POS la cutia milei, astfel încât enoriașii pot face donații cu cardul. În plus, veniturile obținute în acest fel sunt și fiscalizate. (Alba24.ro)

Românii care și-au instalat panouri solare pe acoperișuri, devenind prosumatori, adică livrând surplusul de producție al instalațiilor lor fotovoltaice în rețelele de distribuție, după satisfacerea prin autoconsum a nevoilor proprii de electricitate, au ajuns să conteze pentru securitatea aprovizionării cu curent electric a țării la iarnă, reiese dintr-un document oficial. (Profit.ro)

Noua serie de smartphone-uri iPhone 15, alături de noi modele Apple Watch, vor fi prezentate oficial în cadrul unui eveniment ce va avea loc pe 12 septembrie. (Profit.ro)

Reprezentativa României se califică în sferturile competiției de CS:GO la Campionatul Mondial de Esports. A treia zi a Campionatului Mondial de Esports a fost sub semnul CS:GO. În timp ce naționala de fete abia a început turneul, băieții au jucat în optimile competiției împotriva Cehiei.

Iată cele mai bune 10 de ceasuri GMT pe care le poți cumpăra în 2023. Pentru a restrânge lista și a o menține manevrabila, încercăm să păstrăm cât mai mult posibil ceasurile GMT “pure”, adică cele cu un indicator GMT care arată către o scală, și să excludem alte afișări neconvenționale, ceea ce din nefericire exclude modele precum A. Lange & Söhne Lange 1 Time Zone, Parmigiani Tonda Hemispheres, Arnold & Son Globetrotter și oricare dintre numeroasele variante foarte creative și de lux ale unui ceas cu dublă oră.

Captură record la vama Bechet. Un camion cu un milion de pastile incluse pe lista drogurilor de risc a fost oprit de polițiști. Un camion plin cu medicamente cu o substanță de pe lista drogurilor de risc a fost oprit în vama Bechet. Poliția de Frontieră precizează că este o captură record, valoarea de piață fiind estimată la peste 3 milioane de euro. (digi24.ro)

STIRI DIN IASI

Program complet Digital Throne – Campionatul Mondial de Esports de la Iasi. Începe la Iași Digital Throne, festivalul de 10 zile care va fi gazda celei de-a 15a ediții a Campionatului Mondial de Esports, unde peste 700 de jucători din peste 120 de țări vor concura pentru trofeele competiției, iar Armin Van Buuren, Lost Frenquencies, Tom Odell, Delia, B.U.G. Mafia și mulți alții vor urca pe scena festivității de închidere.

DTEK Renewables, planuri pentru un portofoliu de 750 MW în energie verde în România, sub conducerea miliardarului Rinat Ahmetov. Proiectul din Iaşi, cu turbinele cele mai mari instalate vreodată aici, estimat să fie finalizat în T1/ 2024. Moldova Vento SRL, firma responsabilă cu planificarea parcului eolian Ruginoasa, deținută în întregime de către DTEK Renewables International B.V., a încheiat un acord de finanțare în valoare de 55 de milioane de euro pentru proiectul de 60 MW care va fi construit până la debutul anului viitor în județul Iași.

Lucrările la pasajul Alexandru cel Bun au ”înghețat” la 40 de grade. Primăria dă explicații, dar realitatea este că nu mai are bani. Începerea lucrărilor pentru refacerea pasajului Alexandru cel Bun a fost amânată cu cel puţin un an. Decizia a fost luată, cel mai probabil, din lipsa fondurilor la bugetul local. Aceasta este una dintre cele mai mari probleme la nivelul Primăriei Iaşi în ultimele luni: resursele financiare locale pentru investiţii sunt extrem de limitate, în contextul cheltuielilor semnificative cu asigurarea încălzirii în sezonul trecut de iarnă. (Ziarul de Iasi)

De ce se duc drumurile la vale ? Alunecări la Breazu şi Gropniţa la şoseaua făcută de la zero cu fonduri UE. Soluțiile din proiectul tehnic nu reușesc să oprească alunecarea drumului în Lacul Bulbucani. În alte patru puncte de pe traseul Axei în județul Iași ar trebui monitorizate pentru stabilizarea terenului. (Ziarul de Iasi)

Investiție de peste 21 mil. lei la un spital ieșean: fondurile sunt asigurate în cadrul PNRR. Spitalul „Dr. C. I. Parhon” a lansat o licitație pentru modernizarea și dotarea unității în cadrul unui proiect PNRR: valoarea contractului se ridică la peste 21 milioane lei, iar principalul scop este combaterea infecțiilor nosocomiale. (apix.ro)

Prima editie a Târgul producătorilor va avea loc sambata, 2 septembrie, la Miroslava. Primăria Comunei Miroslava, cu sprijinul Direcției pentru Agricultură Judeţeană Iași, organizează in acest weekend Târgul producătorilor, eveniment ce va avea loc în parcarea primăriei, sâmbătă, 2 septembrie, începând cu ora 8.00. Vor participa producători din Comuna Miroslava și localitățile învecinate. Se vor comercializa următoarele produse: carne, preparate din carne, produse de patiserie, produse de panificație, lavandă, produse din lavandă, zacuscă, dulceață, fructe, legume, miere, produse apicole, produse din cătină, bere și vin. (Stirea de Iasi)

Oportunitate PNRR pentru Liceul Agricol Miroslava. S-a lansat în consultare publică prin PNRR – C15 – Educație, Investiția 7 – Transformarea liceelor agricole în centre de profesionalizare iar Liceul Agricol Miroslava ar trebui să nu rateze șansa asta. Liceul în sine trebuie să vina cu soluții demne de anul în care trăim, mai ales că are toate compontentele să devină un etalon în regiune. (andreibucur.ro)

Filmul zilei: Serialul Lupin sezonul 3, Netflix, din 5 octombrie 2023

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top