Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Miercuri 4 Octombrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9677 Lei sus
Dolar american – 4.6717 Lei sus
Lira sterlină – 5.7103 Lei jos
Francul elveţian – 5.1335 Lei jos

STIRI SCURTE

eMAG a lansat o pagină pentru Black Friday 2023, care va fi pe 10 noiembrie.

Ucraina ar trebui să se uite, mai degrabă, la lecția oferită de România, după aderarea la UE, decât la Polonia. După aderare, standardul de viață în România a crescut semnificativ, decalajul față de Ungaria și Polonia a fost recuperat, iar Bulgaria a fost lăsată în urmă în timp ce țara a beneficiat de investiții de peste 100 miliarde euro între 2010 și 2021. (Bloomberg)

Motorina s-a scumpit azi și se apropie de pragul de 8 lei/litru. Crește diferența de preț față de benzină. Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scumpit azi motorina vândută în stațiile proprii. Prețul benzinei a scăzut ușor, ușor după ieftinirea de ieri. (economedia.ro)

​73 de jurnaliști ai Gazetei Sporturilor (GSP) și Libertatea, produse media ale trustului elvețian Ringier, au semnat o scrisoare-protest față de decizia patronatului de a-l da afară pe redactorul șef al GSP, Cătălin Țepelin. În documentul intitulat „Ne opunem”, semnatarii acuză presiuni făcute în legătură cu clienți de publicitate, în acest caz firme de jocuri de noroc. (hotnews.ro)

Fendt e100 V Vario – viitorul agriculturii sustenabile. Descoperă primul tractor complet electric de la Fendt – e100 V Vario. Pentru un viitor sustenabil, noul tractor Fendt e100 Vario reprezintă sustenabilitatea și protecția mediului. Cu propulsia sa electrică, Fendt e100 Vario este primul tractor în producție în serie. Acest lucru este însoțit de o evitare enormă a emisiilor de CO2 și, astfel, de o contribuție importantă la protecția climatică. Dacă te bazezi pe energie regenerabilă, Fendt e100 V Vario oferă opțiunea de a utiliza energia produsă de tine pentru reîncărcare, făcându-l și mai sustenabil.

STIRI DIN IASI

IKEA pregătește terenul pentru a deschide un magazin la Iași. Parcarea noului magazin IKEA va fi amenajată în zona din fața Brico Depot, în timp ce magazinul propriu-zis va fi construit pe o parcelă la vest de lanțul de retail (spre pasaj).

370 de firme ieşene, în topul naţional pe domenii, iar 38 din ele sunt pe primul loc. Industria domină. Iată clasamentele! (Ziarul de Iasi)

Filmare din avion pe Aeroportul Iași. Avionul, dus în siguranță la sol de o tânără. ”Pilot Simona”, numele de TikTok al unei tinere pilot, a filmat din cabină aterizarea la Iași. (Ziarul de Iasi)

Cum va cheltui Primăria Iași 50 mil. euro pe care UE îi pune „gratis” la dispoziția orașului. Primăria Iași poate depune, în perioada 1 octombrie – 30 aprilie, proiecte cu o valoare de aproape 50 milioane euro care să sprijine mobilitatea urbană, această sumă fiind rezervată municipiului (și zonei metropolitane) în cadrul Programului Regional Nord-Est 2021 – 2027, în cadrul unei priorități de investiții al cărui apel a fost lansat zilele trecute. (apix.ro)

Studentii de la Universitatea „A.I.Cuza” vor beneficia de abonamente CTP Iasi la pret redus. Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” Iași a transmis catre Compania de Transport Public din Iasi că, începând de astăzi, 03 octombrie 2023, CTP Iasi poate elibera abonamente la preț redus pentru studenții acestei instituții de învățământ. (Stirea de Iasi)

Filmul zilei: Napoleon. Napoleon aduce în prim-plan povestea legendarei figuri istorice, Napoleon Bonaparte, într-o creație cinematografică spectaculoasă semnată de regizorul Ridley Scott. Filmul dezvăluie parcursul remarcabil al generalului Napoleon, începând de la apariția sa în peisajul istoric până la cucerirea tronului Franței, cu accent pe relația sa pasională și complexă cu Împărăteasa Josephine, soția și marea sa iubire.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top