Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Vineri, 20 Ianuarie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate. Trecem printr-o situatie fara precedent, asa ca va recomandam sa ascultati si sa respectati cu strictete recomandarile autoritatilor.

Stiri Scurte:

(P) Cel mai sigur scaun auto pentru copii realizat vreodată. Cu câștigătorul testului nostru ADAC, vei întâlni primul scaun auto cu airbag integral integrat, care oferă confortul unei călătorii cu fața spre înainte.

Noul Omega Seamaster Diver 300m ediție aniversară de 60 ani. Acest model aniversar de 60 de ani nu este menit să înlocuiască modelul clasic. Acest nou ceas Bond este pentru entuziaști, atât din punct de vedere al ceasului, cât și al cinematografiei.

Pașaportul emis de România a coborât o poziție, de pe locul 16, pe locul 17, in The Henley Passport Index, un top anual realizat pe baza datelor IATĂ. Românii pot călătorii fără viza în 175 de țări, conform acestui index. Pașaportul emis de Japonia s-a clasat pe primul lor.

Printre cele mai așteptate 218 cărți ale anului 2023, se numără volume precum „A guest at the Feast”, de Colm Tóibín, „Victory City”, de Salman Rushdie, „The Wife of Willesden”, de Zadie Smith, „The Climate Book”, de Greta Thunberg și „Old Babes in the Wood”, de Margaret Atwood.

Studiu Booking.com: Destinații de vacanță recomandate pentru 2023!. Conform studiului, 55% dintre respondenți doresc să aibă o vacanță de tip „off-grid”, 44% se vor concentra pe sănătatea mentală și mindfulness pe durata călătoriei. Legat de modul de informare, 43% dintre călători vor folosi realitatea virtuală pentru a se inspira.

Stiri din Iasi:

Parcul eolian de la Ruginoasa, confirmat. Parteneriatul dintre o firmă ieșeană și grupul DTEK, deținut de cel mai bogat om din Ucraina (Rinat Ahmetov), a fost confirmat joi.

Wizz Air lansează primele sale zboruri din România (Iasi, Cluj, Bucuresti) către Turcia. Wizz Air anunță astăzi trei noi rute din Iași către Istanbul și din Cluj-Napoca și București către Antalya. Biletele pot fi cumpărate acum online pe wizzair.com și prin intermediul aplicației pentru mobil, începând cu 119 RON.

România, obligată de CEDO să recunoască şi căsătoriile persoanelor de același sex. Zeci de cupluri de același sex se luptă cu prejudecățile, dar mai ales cu statul român. Un număr de 23 de familii au reclamat România la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).Țara noastră riscă sancțiuni dure dacă este găsită vinovată de violarea Convențiilor Europene. CEDO solicită statelor membre să recunoască oficial și familiile formate din persoane de același sex, însă România nu s-a conformat.

În 10 ani s-au construit 11 stadioane noi, dar o regiune a fost ignorată complet (ghici care)! Alte 6 proiecte vor fi finalizate în 4 ani. În 10 ani s-au construit 11 stadioane noi, dar Moldova a fost ignorată complet. Nici măcar o arenă nouă în regiunea din estul țării.

UAIC vrea să cumpere sediul Universității Apollonia. Universitatea „Al.I.Cuza” este interesată să achiziționeze Casa Beldiman – Penescu, actual sediu al Universității Apollonia, clădire monument istoric care se află în Păcurari, în apropiere de Biblioteca Centrală Universitară.

Filme: Hogwarts Legacy

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top