Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Vineri 22 Septembrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9388 Lei sus
Dolar american – 4.5768  Lei sus
Lira sterlină – 5.7595 Lei jos
Francul elveţian – 5.1664 Lei sus

STIRI SCURTE

Economiștii băncilor au început să taie din prognozele de creștere economică pentru 2024, una dintre cauze fiind măsurile fiscale anunțate pentru reducerea deficitului bugetar, cuplate cu o cerere externă redusă și o dinamică mai mică a consumului intern. ING Bank taie de la 3,7% la 2,8% prognoza de creștere economică pentru anul viitor, după ce recent redusese estimarea pentru acest an de la 2,5% la 1,5%, pe fondul pachetului de măsuri fiscale anunțat de guvern. (Profit.ro)

STIRI DIN IASI

Peek & Cloppenburg va deschide un flagship store, pe 26 octombrie, în ansamblul mixed-use Palas Iași. Componenta de retail a ansamblului mixed-use Palas aduce, toamna aceasta, la Iaşi, o serie de branduri dorite de publicul din întreaga regiune. Pe 26 octombrie 2023, brandul internațional de modă Peek & Cloppenburg va deschide un flagship store, ce va ocupa o suprafață de aproximativ 3.600 mp, pe două niveluri.

Retailerul elen de jucării și decorațiuni Jumbo vrea să deschidă patru noi hipermarketuri în România, inclusiv primul său magazin dintr-un mall amplasat într-o zonă centrală, urmând să ajungă la 20 de magazine pe plan local până la finele anului 2026. Magazinul Jumbo de la Iași se va deschide în luna octombrie.

„Iașul este un loc de creștere”. Un bucătar ieșean s-a întors acasă pentru a pune în valoare experiența acumulată în restaurante cu stele Michelin. (Iasul Nostru)

Bridge Delivery | Timp de trei zile vor avea loc mai multe activități la care publicul poate participa în mod gratuit. În Parcul Octav Băncilă vor avea loc ateliere de dans, pictură, artă urbană și de sport, concerte, instalații de artă, spectacole de video mapping, tururi ghidate, activități pentru copii, jonglerii cu lumini și foc, ateliere de percuție, dans, pictură. (Ziarul de Iasi)

Noaptea Sinagogilor Deschise | Cei care își doresc să (re)viziteze Sinagoga Mare din Iași, o pot face sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 19:00. Evenimentul include și un recital de vioară și pian, și muzică tradițional evreiască.

Imagini spectaculoase din dronă cu primul parc eolian în construcție în ultimii 10 ani în România, de la Ruginoasa. Parcul eolian din Ruginoasa, o investiția a miliardarului ucrainean Rinat Ahmetov, începe să prindă contur: imagini filmate din dronă arată montarea mai multor turbine, iar altele sunt în curs de instalare – parcul, care va cuprinde 10 turbine (60 MW, în total), ar urma să fie dat în exploatare cel târziu la începutul anului viitor. (apix.ro)

A fost semnat primul contract de execuție pe A8, la peste 20 de ani de la inițierea proiectului. Este vorba despre lotul Leghin – Tg Neamț care, de fapt, are punctul final pe raza județului Iași, la Moțca: tronsonul are circa 30 km. În cazul jud. Iași, conform caietului de sarcini, se vor executa 672 metri de autorstradă pe raza comunei amintite, la care se adaugă cei 534 metri ai podului peste râul Moldova, râu care delimitează județele Neamț și Iași. (apix.ro)

Filmul zilei: The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes (2023) Official Trailer 2

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top