Stiri

Top 5 Stiri din Iasi,Vineri 8 Septembrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de
mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9388 Lei sus
Dolar american – 4.5768  Lei sus
Lira sterlină – 5.7595 Lei jos
Francul elveţian – 5.1664 Lei sus

STIRI SCURTE

Petrom a fost cel mai important furnizor de benzină de import al Ucrainei, în luna august. În luna august, volumul importurilor de benzină auto în Ucraina a crescut cu 45%, până la 72.100 de tone, potrivit datelor Grupului de consultanță „A-95”. (Economica.net)

Așa cum sugerează numele, Swatch x Blancpain Bioceramic Scuba Fifty Fathoms dispune de o carcasă realizată din compusul eco-friendly Bioceramic de la Swatch, similar cu cel folosit în colecția MoonSwatch. Acest ceas beneficiază de o coroană filetată, de asemenea confecționată din Bioceramic, și de o lunetă de scufundare unidirecțională din același material, însoțită de o sticlă rezistentă la zgârieturi.

Doar 22 de miliardari în crypto există în prezent, dintre care numai șase își țin banii în bitcoin. 182 de oameni au peste $100 de milioane, iar 88.200 de persoane (mai puțin de 1% din toți utilizatorii) dețin peste $1 milion în crypto. (CNBC.com)

Un avion electric pe bază de hidrogen lichid a făcut primul zbor de acest fel, în Slovenia/ Compania estimează că primele zboruri comerciale pot fi aşteptate la sfârșitul deceniului. Un avion propulsat cu motor electric alimentat cu energie generată de hidrogen lichid a efectuat luni, în Slovenia, ceea ce se consideră a fi primul zbor al unui aparat cu astfel de caracteristici, au anunţat joi trei companii europene, care consideră această experienţă crucială pentru viitorul transportului aerian fără emisii de carbon. (g4media.ro)

Aterizare de urgenţă pe Aeroportul ”Henri Coandă” – O aeronavă Tailwind Airlines, cu 112 pasageri, a anunţat detectarea unor posibile scurgeri de combustibil/ Avionul, care zbura pe ruta Antalya-Praga, a aterizat în siguranţă. O aeronavă a companiei Tailwind Airlines care zbura pe ruta Antalya-Praga şi care avea la bord 112 pasageri a aterizat de urgenţă, vineri dimineaţă, pe Aeroportul ”Henri Coandă” Bucureşti, după ce a anunţat detectarea unor posibile scurgeri de combustibil. Avionul a aterizat în siguranţă şi îşi va continua cursa, după verificări. (news.ro)

STIRI DIN IASI

Incepe Raliul Iasului 2023. Vezi aici lista de restrictii din oras.

Parcarea privată din centrul Iașului, aproape de inaugurare: se fac ultimele amenajări. Parcarea privată de pe bld. Independenței va fi inaugurată în perioada următoare, lucrările de amenajare fiind în curs de finalizare: au fost făcute marcajele și au fost montate bariere și camere de supraveghere video. (apix.ro)

Turcii vor livra încă 25 de autobuze electrice la Iași, achiziție PNRR. Primăria Iași a primit două oferte la licitația pentru achiziția a 25 de autobuze electrice, ambele companii fiind cu acționarat turcesc: Anadolu și Bozankaya. Ofertele vor fi evaluate până la finalul lunii septembrie, iar valoarea contractului se ridică la aproape 60 milioane lei, fără TVA. (apix.ro)

O nouă şcoală privată va fi construită în Copou, în zona cu cea mai accelerată dezvoltare a oraşului. O nouă școală privată va fi construită în Iași într-o zonă aflată în plin proces de urbanizare. Amplasamentul este în vecinătatea intersecției Viticultori – Hurmuzaki, străzi care, pe viitor, este de așteptat să fie o alternativă la actualele căi rutiere între cartierele Păcurari și Copou. (Ziarul de Iasi)

Iașul pierde prin neprezentare 40 milioane de euro din PNRR. Iașul a pierdut o oportunitate uriașă pentru modernizarea sistemului centralizat de termoficare. În ultimele luni, au fost semnate mai multe contracte pe fonduri europene pentru trecerea centralelor electrice și de termoficare de pe cărbune pe gaz. (reporteris.ro)

Secretele uneia dintre cele mai iubite de elevi profesoare din Iaşi. “Cinci principii de la care să nu te abaţi la clasă”. Când începe şi când se sfârşeşte prietenia dintre un elev şi un profesor? Cum ajunge un profesor iubit, dar totuşi respectat? Poate fi „de treabă”, însă suficient de strict? Răspunsul este simplu: Serinella Zara. (Ziarul de Iasi)

Filmul zilei: What happens later. Trailer oficial. La cinema, în noiembrie.

Doi foști iubiți, Bill (David Duchovny) și Willa (Meg Ryan), rămân blocați peste noapte la un aeroport regional din cauza zăpezii. Cu întârziere nedeterminată, Willa, o gânditoare magică, și Bill, un pesimist, constată că sunt la fel de atrași și iritați unul de celălalt ca acum decenii. Dar, pe măsură ce descifrează enigma trecutului lor comun și își compară viețile cu visele pe care le împărtășeau odinioară, încep să se întrebe dacă reuniunea lor este doar o coincidență sau ceva mai învăluit în magie.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top