Stiri

Top destinații înfricoșătoare din România, perfecte pentru Halloween

Halloween, numit și „Ziua Tuturor Sfinților”, este cunoscut pentru costumele care mai de care mai înfricoșătoare, copiii care ies la colindat și sunt răsplătiți cu bomboane și poveștile de groază. Dacă vrei să sărbătorești Halloween-ul sau doar să călătorești în zonele cu potențial scary din România sigur vei găsi o destinație pe gustul tău în lista de mai jos. 

Pădurea Baciu, județul Cluj

Pădurea Baciu (numită uneori și Hoia-Baciu) se află în județul Cluj, la aproximativ 11 km de reședința de județ și are o suprafață de aproximativ 300 de hectare. Este cunoscută pentru fenomenele neobișnuite care au loc aici. 

Multă vreme Pădurea Baciu a fost un subiect tabu pentru localnici din cauza fenomenelor aparent inexplicabile. „Triunghiul Bermudelor din România” este considerat a fi cel mai bântuit din țară. Cei care trec prin pădure spun că aud sunete ciudate, resimt senzații neobișnuite, cred că sunt urmăriți și au stări de greață sau arsuri pe piele. 

Un alt element ciudat din zonă sunt copacii cu forme contorsionate care cresc în direcții nefirești. Amatorii de paranormal spun că în 1968 aici s-a realizat o fotografie a unui OZN.  

Dacă și tu vrei să ai pielea de găină când treci prin această pădure poți obține cazare tichete de vacanta pentru o experiență inedită pe aceste meleaguri. 

Castelul Bran, Brașov 

Castelul Bran a devenit celebru în întreaga lume după asocierea cu Dracula, personajul lui Bram Stoker. Deși domnitorul Vlad Țepeș după care a fost modelat Dracula nu a locuit în acest castel, faima sa continuă.  

De fapt, însuși numele de Dracula se crede că provine de la denumirea Ordinului Dragonului, un ordin al cruciaților, familiar atât lui Vlad Țepeș, cât și tatălui său, Vlad Dracul. Misterul asociat castelului și lui Dracula apare mai ales pe fondul legendelor locale despre stafii, vampiri și strigoi. Legătura subțire dintre Dracula și Vlad Țepeș apare mai ales din faptul că domnitorul era cunoscut drept un despot nemilos, însetat de sânge. 

În satele din apropierea Castelului Bran există legenda unor spirite malefice numite „nemorți” sau vampiri. Aceștia duceau o viață normală ziua, iar la lăsarea întunericului își părăseau trupul pentru a bântui sătenii pe care îi secătuiau de puteri.  

Dacă ești pasionat de mitul lui Dracula sau vrei să îți petreci câteva ore prin încăperile întunecate ale castelului, alege să vii în Brașov folosind voucherele de vacanta.

Castelul Banffy, județul Cluj

Castelul Banffy din comuna Bonțida este cunoscut mai ales în ultimii ani datorită festivalului de muzică Electric Castle. Pe lângă acest aspect, locul este inclus pe lista celor mai înspăimântătoare castele din lume.  

Se crede că este bântuit de fantomele boierilor care locuiau acolo. O altă legendă, de această dată, ceva mai recentă spune că în fiecare an plouă la Electric Castle deoarece nobilul Banffy nu este de acord cu evenimentele care au loc.  

O altă poveste leagă misterul castelului Banffy de soldații care au murit aici în Al Doilea Război Mondial, când clădirea a fost transformată în spital militar. Se spune că fantomele soldaților decedați bântuie încăperile din castel. 

Castelul Iuliei Hasdeu, județul Prahova

Castelul Iulia Hasdeu se află în localitatea Câmpina din județul Prahova. Se spune că a fost construit de tatăl Iuliei, Bogdan Petriceicu Hasdeu, pe baza unor schițe realizate de fiica sa trecută în neființă. Legenda spune că noaptea fantoma Iuliei cântă la pian. 

Tatăl, cuprins de disperare, a apelat la ședințe de spiritism și a ordonat desenarea unor semne oculte pentru a stabili o legătură cu fiica sa de pe lumea cealaltă.  

Pentru o experiență inedită și un Halloween de pomină trebuie să incluzi și această destinație pe lista ta de locuri înfricoșătoare din România. 

Cetatea Poenari, județul Argeș 

Cetatea Poenari se află în apropierea satului Arefu din județul Argeș. Aici chiar a domnit Vlad Țepeș, iar legendele îți fac pielea de găină. 

Se crede că la construcția sa a fost folosit sângele a 1.500 de oameni sacrificați special pentru acest lucru. Vlad Țepeș credea că amestecarea mortarului cu sânge uman va face construcția inaccesibilă dușmanilor. Tot legenda spune că fantomele celor decedați la construcția castelului bântuie neîncetat.  

Castelul Corvinilor, județul Hunedoara 

Castelul Corvinilor din Hunedoara este un alt loc înfricoșător din România. Legenda este legată de fântâna din curte, săpată în piatră.

Se crede că a fost construită de prizonieri turci. Aceștia au săpat 15 ani pentru a găsi apă și pentru a fi eliberați, așa cum li s-a promis. După ce au găsit apă, la aproximativ 30 de metri adâncime, nu au fost eliberați, li s-a tăiat capul. 

Mănăstirea Chiajna, București

Mănăstirea Chiajna a fost construită în secolul al XVII-lea, însă nu a funcționat ca lăcaș de cult. Construcția a fost abandonată în urma epidemiei de ciumă, dar și din cauza atrocităților care au avut loc aici.

În această locație își sacrificau turcii victimele și tot aici au avut loc două crime, prima în 1967 și a doua în 2006. Cei din zonă spun că aud bătăi de clopot chiar dacă clădirea nu are clopot. Se spune că la Mănăstirea Chiajna se văd umbre ale unor fantome care bântuie proprietatea.  

Pentru o experiență de Halloween cu adevărat inedită ar trebui să vizitezi cel puțin unul dintre aceste locuri încărcate de legende. Sigur vei avea pulsul crescut după experiență.  

Sursa foto: Shutterstock

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top