Stiri

Topul știrilor din Iași, Joi 21 Decembrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Whatsapp.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9704 Lei sus
Dolar american – 4.5823 Lei sus
Lira sterlină – 5.6837 Lei jos
Francul elveţian – 5.1557 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

Tu ce faci de Revelion 2024? Vezi aici lista de petreceri de Revelion 2024 din Iași!

STIRI SCURTE

Aplicațiile Bancii Transilvania sunt indisponibile în perioada 30 decembrie – 2 ianuarie. Aplicațiile Băncii Transilvania sunt indisponibile în perioada 30 decembrie, ora 16.00 – 2 ianuarie, ora 12.00. Banca își upgradează sistemele informatice pentru perfecționarea serviciilor.

România continuă să aibă unul dintre cele mai slabe sisteme de sănătate de pe continent și se află pe locul 1 în Uniunea Europeană la numărul de decese din cauze prevenibile și din cauze tratabile, arată raportul Starea Sănătății în Uniunea Europeană pe anul 2023. Cheltuielile cu sănătatea pe cap de locuitor din România rămân cele mai scăzute dintre țările UE, în timp ce numeroase categorii sunt exceptate de la plata asigurărilor de sănătate – doar unul din 3 români plătind asigurare de sănătate. Speranța de viață în România este mult sub media UE și a treia cea mai scăzută dintre statele membre. (Hotnews.ro)

Ziua de 2 mai împreună cu cele de 16 august și 27 decembrie 2024 vor fi declarate de Guvern drept zile libere nelucrătoare pentru personalul instituțiilor și autorităților publice. (Profit.ro)

HiSky a primit primul Airbus A330-200, cu care probabil va opera curse către SUA. Este singurul avion wide-body din dotarea unei companii românești. Prima aeronavă wide-body a intrat oficial în flota companiei HiSky, odată cu aterizarea pe aeroportul Henri Coandă. Aeronava este singura de acest tip operată de o companie din România și a fost întâmpinată la București de tradiționalul salut al tunurilor de apă, pe calea de rulare a aeroportului. (Profit.ro)

STIRI DIN IASI

Compania de fit-out ieșeană Zafit (Iași) anunță afaceri în creștere cu 90% în 2023, datorate segmentului de birouri. Chiar dacă, la nivel național, nu au fost multe livrări de clădiri de birouri anul acesta, segmentul de office din Iași a avut parte de un an bun, odată cu finalizarea proiectului grupului Iulius, Palas Campus, de 60.000 mp. Astfel de proiecte mențin dinamica multor furnizori de soluții de fit-out, precum Zafit, care a raportat o creștere a cifrei de afaceri cu 90% în 2023 față de anul trecut, până la peste 1,2 milioane de euro. (forbes.ro)

Care este valoarea finală a investiției de la Aeroport: terminalul T4 va fi inaugurat săptămâna viitoare. Plenul Consiliului Județean (CJ) Iași a aprobat o revizuire a proiectului privind construirea terminalului T4, obiectiv care ar urma să fie inaugurat săptămâna viitoare și dat în exploatare la începutul anului viitor. (apix.ro)

Analiză: În Iași și Timișoara sunt cele mai accesibile chirii din țară. Anul 2023 a fost unul excelent pentru evoluția segmentului de închirieri de pe piața rezidențială – unii dintre cumpărătorii care au întâmpinat dificultăți în privința creditării s-au orientat, cel puțin temporar, spre varianta închirierilor, fapt ce a determinat o creștere fără precedent a costurilor de închiriere. (apix.ro)

Programul institutiilor si companiilor municipale din Iasi in perioada Sarbatorilor de iarna. Primăria Municipiului Iași nu va lucra câteva zile în perioada Sărbătorilor de Iarnă, potrivit legii, dar va asigura permanența, alături de instituțiile și companiile municipale. (Stirea de Iasi)

Casa Călăului, subiect de dezbatere în plenul Consiliului Județean. Casa Călăului a fost subiect de discutie in plenul Consiliului Judetean Iasi. Consilierii sustin ca ar trebui sa analizata mai mult concesionarea imobilului pentru o perioada atat de lunga de timp, fiind una dintre cladirile de referinta din istoria Iasului. Pe de alta parte, administratia judeteana a explicat faptul ca in acest mod vor fi adusi bani importanti la buget. (7est.ro)

Topul aplicației de livrări Tazz în Iași 2023: Dania, cel mai apreciat restaurant din Iași pentru poftele de mâncare livrate acasă.

Filmul zilei: Spaceman starring Adam Sandler | Official First Look | Netflix

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top