Stiri

Topul știrilor din Iași, Luni 15 Ianuarie 2024

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Whatsapp.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9704 Lei sus
Dolar american – 4.5823 Lei sus
Lira sterlină – 5.6837 Lei jos
Francul elveţian – 5.1557 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

STIRI SCURTE

Unul dintre liderul fermierilor a declarat duminică, după întâlnirea avută la Ministerul Finanțelor, că nu s-a ajuns la niciun acord și că protestele transportatorilor și fermierilor vor continua. (News.ro) Sindicatul Europol a susținut duminică seara că „politicienii” au pus polițiștii și jandarmii să oprească prin orice mijloace fermierii și transportorii să intre în București și să îi împiedice să blocheze drumurile publice. „Coaliției de guvernământ îi este frică de democrație” și se folosește de oamenii legii pentru a intimida, au anunțat reprezentanții polițiștilor. (Hotnews.ro)

România este acum al patrulea mare importator de grâu din UE. Cantitățile din Moldova au crescut de 17 ori. În primele 25 de săptămâni ale anului comercial 2023/2024, care a început la 1 iunie, România a achiziționat peste 232.000 de tone de grâu comun din afara blocului comunitar, reprezentând puțin peste 5% din totalul de 4,1 milioane de tone cumpărate de Europa, conform celor mai recente date ale Comisiei Europene. (agripedia.ro)

Noua casă 2024. Schimbări.

Top 20 cele mai vândute autoturisme din România. Logan – preferatul românilor, Ford Puma. Piața auto din România a reușit să crească, la finalul anului 2023, chiar dacă ultima lună din an a adus un declin la care puțini se așteptau. Cele mai vândute automobile din România au fost, și anul trecut, mașinile Dacia, la care se adaugă modelele populare ale mărcilor Skoda, Hyundai și Toyota. (profit.ro)

Medicii de familie vor protesta în stradă. Reclamă că salariile multora dintre ei vor fi diminuate chiar și cu 30%. Medicii de familie din mai multe județe au anunțat că protestează, în stradă, luni, 15 ianuarie, nemulțumiți de faptul că Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate pregătesc, de la 1 februarie, reducerea veniturilor cabinetelor de medicina familiei și a celor de specialitate cu practică independentă. Medicii spun că această măsură le va reduce salariile chiar și cu 30%. (economedia.ro)

STIRI DIN IASI

Evenimente Iasi: Capodoperele marilor pictori români: Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Corneliu Baba și alții, expuse la Iași într-o expoziție la Palatul Braunstein. 15 ianuarie – 15 Martie 2024.

Face sau nu faţă Aeroportul ieşean la “proba Schengen”, în martie? Vor fi de gestionat două fluxuri de pasageri, în loc de unul. Adaptarea infrastructurii aeroportuare ieşene la gestionarea a două fluxuri de pasageri este o provocare neaşteptată, din martie. Înghesuirea celor două culoare în vechile terminale de pasageri este motivul pentru care T4 trebuie neapărat deschis până la sfârşitul lunii martie. Cum va funcţiona şi la ce trebuie să ne aşteptăm? (Ziarul de Iasi)

Bugetul Iașului pe anul 2024: primele cifre și lista principalelor investiții. Primăria Iași a publicat bugetul orașului pe anul 2024 într-o formă simplificată, pe capitole bugetare, fără a detalia lista de investiții și prioritățile pe anul acesta. În schimb, ținând cont de proiectele în derulare ale municipalității, APIX.ro prezintă o lista cu principalele investiții ale instituției în cazul cărora vor începe lucrări anul acesta. (apix.ro)

Drama unui oras: decaderea Iasiului dupa unirea Principatelor. De ce a fost preferat Bucurestiul drept capitala a Romaniei si nasterea miscarii separatiste. Cum au incercat rusii sa speculeze nemultumirea iesenilor pentru a separa din nou Moldova de Tara Romaneasca

Istorie Iasi: Drama unui oras: decaderea Iasiului dupa unirea Principatelor. De ce a fost preferat Bucurestiul drept capitala a Romaniei si nasterea miscarii separatiste. Cum au incercat rusii sa speculeze nemultumirea iesenilor pentru a separa din nou Moldova de Tara Romaneasca. (7est.ro)

Ieșenii vor putea asculta versurile lui Mihai Eminescu in tramvaiele care trec prin zona Copou. Ieșenii vor putea asculta sesiuni de recitare și melodii pe versuri de Mihai Eminescu, luni, 15 ianuarie 2024, atunci când Compania de Transport Public Iași, alături de Asociația Tramclub Iași, organizează a opta ediție consecutivă a evenimentului „Fonoteca din tramvai”. (Stirea de Iasi)

Filmul zilei: THE BEEKEEPER Official Trailer (2024) Jason Statham, Action Movie HD

 

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top