Stiri

Topul știrilor din Iași, Marti 28 Noiembrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Whatsapp.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9704 Lei sus
Dolar american – 4.5823 Lei sus
Lira sterlină – 5.6837 Lei jos
Francul elveţian – 5.1557 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

Tu ce faci de Revelion 2024? Vezi aici lista de petreceri de Revelion 2024 din Iași!

STIRI SCURTE

Mastercard a primit aprobarea de a intra pe piața de plăți din China. Compania va activa în China printr-un joint venture cu NetsUnion Clearing Corporation. (cnn.com)

Cererea de mașini electrice – scădere la nivel global: Marii producători suspendă investiții de zeci de miliarde. Gigantul auto german Volkswagen a anunțat că a suspendat investiția pentru construcția unei gigafabrici de baterii electrice auto, pe fondul încetinirii cererii de vehicule electrice. (spotmedia.ro)

Un sfert dintre români nu au bani să iasă o dată pe lună la restaurant. Unde ne situăm în UE. Călin și Dan erau prieteni de 15 de ani. Atunci când s-au cunoscut, Călin era curier, iar Dan era IT-ist. Salariile erau aproximativ egale, fiecare câștigând lunar circa 2000 de lei. Acum, Călin ia vreo 3.500 de lei, iar Dan ia peste 10.000 de lei, iar banii au dus la ruperea prieteniei celor doi. Călin nu mai poate face față financiar acestei prietenii și s-a retras discret. Potrivit Eurostat, un român din 4 nu-și permite să iasă măcar o dată pe lună la restaurant să mănânce și să bea cu prietenii. (hotnews.ro)

Un român a ajuns la cel mai înalt nivel în Revolut: acesta va lua decizii la nivel global pentru toți clienții. Revolut anunță numirea lui Dan Teodosiu în Consiliul de Administrație al grupului, ca director neexecutiv. Dan are peste 30 de ani de experiență în construirea și coordonarea de echipe în domeniul cercetării și al ingineriei, precum și în dezvoltarea de platforme și infrastructuri scalabile care asigură servicii pentru miliarde de clienți. Dan a deținut roluri de conducere în companii de tehnologie precum Google (Paris), Microsoft (Redmond și Dublin) sau HP Labs (Palo Alto). (wall-street.ro)

STIRI DIN IASI

Lanțul internațional de restaurante BURGER KING va deschide prima sa locație din Iași în ansamblul Palas. Anul acesta, mixul de retaileri din ansamblul Palas a fost diversificat prin inaugurările, în premieră regională, ale mai multor branduri de renume. În continuare, proiectul mixt din inima Iașului aduce noi destinații, care oferă experiențe și sunt solicitate de publicul ieșean. Următorul nume care se adaugă pe lista premierelor este BURGER KING®, al doilea cel mai mare lanț de restaurante cu servire rapidă din lume.

Iaşiul atrage investiţii publice de 1,2 mld. euro şi private de 500 mil. euro. Din sectorul privat, numai grupul IULIUS a finalizat anul acesta o investiţie de 120 mil. euro în proiectul de birouri Palas Campus, iar lista este completată de alte proiecte. (zf.ro)

De 1 Decembrie, 3000 de porţii de fasole de post se vor împărţi în faţa Palatului. Cârnaţii vor fi gătiţi separat. Ziua Unirii va fi marcată vineri, la Iaşi, cu fasole şi cârnaţi. Mii de porţii de fasole la ceaun, preparate în câteva instituţii subordonate Primăriei Municipiului Iaşi vor fi oferite în faţa palatului Culturii tuturor celor care vor începe un weekend prelungit de “trăiri româneşti”, în care vor fi “bombardaţi” cu ştiri despre manifestările organizate pentru marcarea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. (Ziarul de Iasi)

Lucrările la complexul cu 24 de blocuri [1.000 de apartamente] din zona Aurel Vlaicu ar putea începe anul viitor. INVESTIȚII PRIVATELucrările la complexul cu 24 de blocuri [1.000 de apartamente] din zona Aurel Vlaicu ar putea începe anul viitor. Zinan Investment Group face deja demersurile pentru pornirea lucrărilor la un complexul rezidențial care va fi construit pe un teren pe care a plătit 8,4 milioane euro la începutul acestui an, respectiv o suprafață de 5,6 hectare pe str. Aurel Vlaicu, lângă platforma industrială ASAM. (apix.ro)

Intrarea gratuita in muzeele din cadrul MNLR Iasi pe 1 Decembrie. Muzeul National al Literaturii Romane din Iasi va invita in minivacanta de 1 Decembrie sa descoperiti expoziții speciale, personaje și povești ale muzeelor. Mai mult de atât, intrarea este gratuită în data de 1 Decembrie 2024 in urmatoarele muzee.. (Stirea de Iasi)

Finalizarea lucrărilor pentru Faza 1 din Silk District – un moment important pentru dezvoltarea rezidențială din Iași. Finalul anului 2023 vine cu vești bune pentru piața rezidențială din Iași: Prime Kapital, dezvoltatorul proiectului mixt Silk District, a efectuat recepția cu autoritățile la terminarea lucrărilor pentru Faza 1 Rezidențial, care constă în clădirile A, B, C și D, precum și pentru corpul de parcare multietajată din Faza 1 Rezidențial, iar procesul-verbal cu autoritățile a fost semnat. (7est.ro)

Filmul zilei: Napoleon
Desi francezii nu-s de acord cu el, e un film ce merita vazut.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top