Stiri

Tot ce trebuie să știi despre construirea unei piscine în curte

Piscina, fără îndoială, devine locul preferat din curte vara. Oferă prospețime, răcoare și distracție în atmosfera relaxată a propriei case. O piscina bine construită oferă un aspect elegant curții și face din ea un loc de vis pentru relaxare în zilele și serile calde.

Unde trebuie amplasată piscina?

Mai presus de toate, zona piscinei trebuie să fie confortabilă și sigură. Piscina nu trebuie construită pe un terasament sau în locuri unde există apă subterană. A se evita apropierea de copaci, deoarece vor face umbră și vor exista întotdeauna frunze în apă. În plus, sistemul radicular al unor copaci mari poate interfera cu instalația.

Amplasamentul trebuie să fie cât mai protejat de vânt și ar trebui să fie expus la soare suficient de mult timp pentru a ajuta la încălzirea apei. Este important să se evite apropierea de conductele de canalizare, fosele septice și cablurile electrice.

Locul ar trebui să fie cât mai retras posibil, departe de ochii curioși. În acest sens, modelul de gard jaluzea va fi foarte potrivit, oferind intimitate curţii. Este important ca piscina să fie vizibilă din casă, mai ales dacă există copii. Dacă este posibil, terenul ar trebui să fie plat, deoarece cel abrupt crește semnificativ costul construcției.

Ce dimensiune trebuie să aibă piscina?

Dimensiunea depinde de mărimea și forma curții și de locația prevăzută pentru facilități, precum și de funcția piscinei. Pentru o curte mică este suficientă o piscină de 18 mp. Pentru o curte de dimensiuni medii, este adecvat ca piscină să fie între 20 și 30 mp. Și pentru o curte mare, piscina poate avea între 30 și 40 mp. În cazul în care spațiul este foarte limitat, mini bazinele de 6 mp pot fi găsite pe piață.

În ceea ce privește adâncimea bazinului – depinde de funcția sa. Adâncimea standard este de la 120 la 180 cm, în medie 150 cm. Dacă piscina va fi utilizată de copii, ar trebui să li se asigure o secțiune mai mică. Piscinele adânci sunt mai dificil de construit și necesită mai multe resurse de construcție. Forma depinde din nou de locație și cele mai frecvente sunt formele ovale și dreptunghiulare.

Ce echipament ar trebui să aibă piscina?

Echipamentul depinde de dorințele, capacitățile și tipul de piscină. Este important să se asigure o iluminare bună, care să permită trecerea în siguranță prin curte în orele întunecate ale zilei și să reducă riscul de accidente în piscină. De asemenea, iluminatul va permite utilizarea instalației seara. Cele mai populare sunt proiectoarele cu halogen pentru iluminatul subacvatic. Iluminarea cu LED este, de asemenea, o opțiune bună.

Scările și balustradele vor oferi confort și siguranță. Paturile de masaj sunt excelente pentru relaxare și hidromasaj. Copiii se vor bucura cu siguranță de un tobogan cu apă. Capacul solar va ajuta la menținerea apei calde mai mult timp și va reduce pierderile de temperatură pe timp de noapte.

Este bine să se ia în considerare încălzirea suplimentară a piscinei, mai ales dacă este mare și dacă este într-o regiune mai rece. O opțiune ecologică și economică este instalarea de conducte solare care utilizează lumina soarelui pentru a încălzi apa. Pompele electrice de căldură sunt o altă opțiune care asigură chiar încălzirea apei, indiferent de vremea de afară.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top