Stiri

„Trusa de supraviețuire” pentru iarnă, esențială pentru un sezon fără probleme

Indiferent că îți place sau nu, iarna este tot mai aproape și o dovadă clară sunt temperaturile din ce în ce mai mici. Zilele se scurtează și, în funcție de zona în care locuiești, este posibil ca deja să fi pornit sistemul de încălzire.

Așadar, pentru a te ajuta să te pregătești temeinic de venirea iernii, am adunat șase lucruri pe care trebuie să le cumperi sau să le verifici înainte de instalarea sezonului rece. Chiar dacă revizia și crearea unei astfel de truse pentru casă îți va consuma timp, energie și bani, aceste acțiuni sunt importante pentru o iarnă călduroasă și confortabilă, fără incidente.

Cumpără o lopată

Iarna este distractivă și te încântă cu jocuri și sărbători, dar este și perioada din an în care ai cele mai mari dureri de spate din cauza zăpezii și a orelor pe care le petreci pentru a face poteci atât în curte, cât și pe trotuar. Astfel, recomandarea noastră este să îți cumperi o lopată cu roți, pe care să o împingi și care să aibă un design ergonomic. Vei găsi pe piață diferite modele, cu lamă mare și rezistentă.

Verifică țevile

Scurgerile de apă sunt un adevărat coșmar în orice anotimp, cu atât mai mult iarna, când este frig și ultimul lucru pe care ți-l dorești este să repari la -15 grade. Așadar, verifică fiecare țeavă, mai ales pe cele din exterior, și identifică dacă există probleme. Chiar dacă totul pare în regulă, ar fi bine să le înlocuiești supapa de sens, mai ales dacă aceasta pare uzată și învechită. Aceste supape sunt importante mai ales pentru instalația de apă, ele putând închide, deschide sau obstrucționa parțial diversele treceri ale fluxului. Astfel, în cazul în care ar apărea o defecțiune, vei avea posibilitatea să oprești apa doar în zona care s-a produs deranjamentul.

Instalează un termostat inteligent 

O achiziție pe care merită să o faci, înainte de venirea propriu-zisă a iernii, este un termostat inteligent. Astfel, cu ajutorul lui, vei putea programa temperatura din casă în funcție de necesitățile tale și ale familiei. Vei putea, de asemenea, să controlezi centrala sau șemineul de la distanță și să pornești căldura înainte de a ajunge acasă.

Folosește protecții anti-curent

Aceste protecții anti-curent sunt minunate dacă vrei să economisești la factura lunară. Le poți monta la uși și geamuri, astfel încât să nu mai intre aer rece. De asemenea, dacă timpul îți permite, poți realiza o verificare și să observi dacă există anumite fisuri pe care să le acoperi cu silicon sau spumă.

Izolează termic casa

Dacă vrei să previi pierderea căldurii, atunci fii atent la podul casei și pregătește-l pentru iarnă, apelând la o variantă eficientă, cum este izolatia cu vata minerala. Este un produs ignifug și prietenos cu mediul, având în compoziție materiale reciclate în proporție de până la 75%. În plus, la capitolul izolație, ar trebui să iei în considerare să protejezi instalațiile de apă caldă, mai ales pe cele care se află în pod sau în subsol. Astfel, aplicând pe țeavă un material izolator special, cum este cel din vată bazaltică, le vei feri de îngheț și nu vei sta cu griji în nopțile în care condițiile meteorologice se anunță nefavorabile.

Uscător de încălțăminte

Pentru o iarnă confortabilă, poartă doar încălțăminte uscată. Așadar, ia în considerare să cumperi un uscător electric pentru bocanci și ghete. Majoritatea sistemelor sunt concepute astfel încât materialul să nu fie afectat, având grijă ca temperatura să fie optimă, iar căldura să fie distribuită uniform. 

În plus, nu uita să îți pregătești din timp un sac cu material antiderapant (sare și nisip), acesta fiindu-ți necesar în diminețile geroase.

Sursă foto: Shutterstock

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top