Diverse

Un azil de nota 10 colaboreaza cu o firma de pompe funebre autorizata DSP

Un azil de nota 10 are multi colaboratori de nadejde, fiindca personalul care are in grija zeci de batrani: unii inca in putere, altii nedeplasabili nu se poate ocupa de tot.

Intr-un camin de batrani se munceste mult, dar managementul calitatii face diferenta.

In timp ce la bucatarie se pregateste hrana proaspata, in camere personalul face curatenie, rufele si lenjeriile de pe pat sunt duse la spalat, iar personalul medical monitorizeaza starea de sanatate a bunicilor.

Acolo unde curatenia domneste, va dati seama ca nimeni nu sta si cine ar putea sa se mai ocupe de un decedat de exemplu, ca acesta sa nu stea zeci de ore in camera in care a murit, fiindca nu ar fi deloc bine pentru colegii sai?

Cauzele  mortii pot fi diferite, dar in prezent, covidul este suspectat din prima clipa. Cei care impart spatiul cu un decedat de covid vor fi terorizati de gandul ca pot lua virusul respectiv sau alti microbi de la defunct.

Sunt boli care se transmit si boli care nu se transmit, iar in fata mortii suntem devastati toti, chiar daca a murit un strain.

Indiferent care a fost cauza decesului, trupul neinsufletit trebuie preluat rapid din azile batrani, lenjeria de pe pat stransa, spatiul respectiv dezinfectat, eventual salteaua schimbata, daca este adus alt batran in locul decedatului.

Vara se intelege ca orice intarziere se rasfrange dureros asupra tuturor din cauza caldurii excesive, dar sa nu uitam ca si iarna in camere este cald!

Managerii azilelor de batrani au doua obligatii majore:

-punerea la punct a unor camere frigorifice in care sa fie pastrate adecvat trupurile neinsufletite.

-semnarea unui contract cu firmele de servicii funerare autorizate DSP din apropiere ca acestea sa preia urgent decedatii, sa ii pregateasca pentru inmormantare si sa se ocupe si de organizarea tristei ceremonii.

A doua solutie este cea mai avantajoasa, fiindca in caminul de batrani se afla si batrani care nu au pe nimeni si trebuie sa se ocupe cineva de inhumare.

Rata mortalitatii in azile batrani este ridicata, fiindca si varsta celor aflati aici este mare, de aceea managerii trebuie sa aiba in vedere si acest aspect.

Uneori apartinatorii pot fi in strainatate, in izolare si atunci firma de pompe funebre autorizata DSP stie exact ce are de facut.

DSP-ul va intensifica in tara controalele la azilele de batrani ca sa verifice daca aceste institutii au camere frigorifice pentru decedati sau daca exista contracte semnate cu cele mai bune firme de pompe funebre autorizate.

Se impun aceste verificari si aplicarea unor amenzi serioase, fiindca prin aceste strategii focarele razlete de pandemie de la azilele de batrani vor fi stinse si usor-usor ne vom relua viata asa cum era ea inainte de izolare.

In mai putin de o luna managerii tuturor azilurilor de batrani trebuie sa contacteze cea mai apropiata firma de pompe funebre autorizata si aflata in topul celor mai bune si sa pun la punct o colaborare de lunga durata pe baza unui contract ca in acest mod decedatii sa fie preluati cu maxima rapiditate si pregatiti pentru inmormantare.

Este mai dificil sa se puna la punct o camera frigorifica, dar contractul cu firma de pompe funebre se poate face cu eforturi minime.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top