Diverse

Un batran singur intr-un apartament reprezinta o amenintare pentru tot blocul

In primul rand ca pentru el este foarte greu sa se descurce, mai ales daca sta la etajul al patrulea sau al cincilea si nu are un lift la dispozitie.
Picioarele grele ca de plumb, abia pot urca scarile. Batranul se gandeste cu tristete, cum zburda pe scari in tinerete sa isi cumpare paine si tot ce avea nevoie. Acum abia se duce pe el fiindca nu mai suporta si greutati.
Iese din casa nevoit fiindca poate aluneca pe scari si se intampla nenorocirea sau ii poate veni rau pe strada…

Lumea care condamna copiii sau nepotii nu realizeaza ca acestia au familiile lor, s-au stabilit in alta parte si nu isi permit sa lase totul sa vina sa stea cu batranii.
Singura solutie optima o reprezinta camine batrani Bucuresti.
In mod sigur ca mai de condamnat este cel care isi lasa parintele sau bunicul singur, la etajul al cincilea sau al saselea al unui bloc, decat cel care il duce la camine batrani care ofera cazare si ingrijirea in conditii de lux.

De la o varsta batranii uita si pot pune in pericol toti locatarii blocului. Pot uita aragazul deschis si aprind lumina. O explozie puternica afecteaza si structura blocului, pune in pericol viata si sanatatea mai multor oameni si le poate distruge locuintele acum, in prag de iarna.
Un batran poate lasa apa din baie sau din bucatarie data drumul si ii inunda pe cei care locuiesc sub apartamentul sau.

Stiu astfel de batrani in Bucuresti, dar au copiii la cateva strazi distanta si vin in fiecare zi sa ii supravegheze. Tot ei le fac cumparaturile zilnice si le aduc mancare.
Un batran singur, la bloc, pote fi victima raufacatorilor si a persoanelor rau intentionate. Stiu batrani care au fost obligati sa semneze acte de vanzare-cumparare a apartamnetului in care stateau de catre infractori periculosi. Un batran este protejat 100% la camine batrani Bucuresti fiindca nimeni nu le poate face vreun rau aici.

In afara de apartinatori, de personalul medical si de cei care doresc sa vada conditiile sa aduca batranii la azil, nimeni nu poate intra aici.
Batranii au tot ceea ce le trebuie: un pat nou, confortabil si curat, camere curate si luminoase, trei mese asigurate pe zi si doua gustari, ingrijire si monitorizare permanenta.
La camin batranii sunt ajutati sa se deplaseze, sunt ajutati sa isi faca baie, li se spala, usuca si calca hainele si lenjeria de cate ori au nevoie.

In toata institutia exista camere de luat vederi si personal medical aflat la dispozitia lor non stop.
Atmosfera este placuta, batranii pot socializa intre ei, au o sala de jocuri si li se organizeaza zilele de nastere.

De sarbatori batranilor li se fac mese festive, in cinstea lor se organizeaza spectacole si se aduc invitati din afara, dar si duhovnici, fiindca au nevoie de credinta.
Vara batranii deplasabili si in forma se pot duce si la piscina, iar cei cu probleme locomotorii pot beneficia de sedinte de kinetoterapie.
La cererea oaspetilor se ofera si servicii de frizerie, coafura, machiaj, manichiura-pedichiura.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top