Diverse

Un covoras personalizat ca micutii sa vina cu drag la gradi

Ne pregatim sa ii primim pe micuti la gradinita noastra si ne gandim cum oare am putea sa le indulcim vremurile acestea tulburi, aflate sub semnul amenintarii si incertitudinii.

Evident ca ei nu stiu concret mare lucru despre boala, dar vor sta cu mastile la nas si la gurita si nu vor mai canta in cor vesel ca noi pe timpuri: „Tara, tara vrem ostasi!”, „Taranul e pe camp” sau „Omul negru n-a venit.”

Imi povestea o mamica ieri ca i-au dat lacrimile, cand fiica ei s-a intalnit cu cea mai buna prietena, cu Sofia, dar nu s-au mai imbratisat si nu s-au mai sarutat pe obraz, ci si-au facut cu mana de departe ca si cum ar fi incetat relatia de prietenie si pastreaza aparentele.

Cu covoare profesionale personalizate ii faceam sa uite de toate interdictiile.

Pe site-ul magazinului Sanito.ro am gasit ceea ce cautam: covoare care sa tina cald picioruselor delicate, sa le transmita un mesaj pozitiv si sa ii atraga pe cei mici prin culorile vii si imprimeul respectiv.

La gradi, noi, cadrele didactice, avem grija de trupurile lor, de sufletele si mintile lor in aceeasi masura. Asa am ales si covorase dezinfectante pe care le-am plasat strategic ca gradinita noastra sa fie o zona fara microbi.

Ne-am sfatuit cu specialistul magazinului si am facut cea mai eficienta alegere, pachet_SCRAPER_SPIKY

compus din 1x Covoras profesional Scraper si 1x Dezinfectant de 5 litri la pretul de 158 de lei.

Am incheiat cumparaturile cu covorase interior rezistente, elegante si usor de curatat, cand ne-au atras atentia si cosurile de gunoi de interior. Unele aveau capac galben, altele albastru sau rosu.

Erau tocmai bune pentru educatie ecologica, fiindca este bine ca fiecare sa se invete de mic sa colecteze selectiv si mai ales sa  isi duca mizeria la cos.

Din pacate, vazusem camerele multor copii de-a lungul carierei. Unii aruncau peste tot: masini stricate care nu mai puteau fi reparate, hartii rupte din caiet, coceane de mar sau de para, ambalajele de la dulciuri.

Acesti micuti erau invatati ca adultii sa stranga dupa ei, fiindca „sunt mici si ei, destul vor munci cand vor fi mari!”

Acest principiu de educatie este foarte daunator, fiindca acest copil nepasator dupa care strange adultul, va fi persoana matura de maine care isi va arunca sosetele peste tot, considerand normalitatea injositoare.

Toti oamenii trebuie sa curete mizeria pe care o fac. Este nedrept sa arunce pe strada coji de seminte, pahare de cafea din moment ce au atatea cosuri de gunoi la dispozitie.

Noi incercam sa corectam la gradinita mentalitatea conform cereia in urma copiilor trebuie sa faca ordine numai femeile de serviciu, pe strada maturatorul trebuie sa dea mereu cu matura, fiindca asa isi justifica salariul.

Asa am trecut de la covoare de diferite forme si culori la cosuri de gunoi.

Ne gandim deja la o procedura prin care gradinarii sa isi puna toate resturile neutilizabile in cosurile de gunoi selectiv si sa fie si protejati de infectarea cu Covid 19.

Munca educativa incepe la gradi si vom urmari cum isi tin micutii camerele si acasa, fiindca ne dorim sa facem din ei iubitori de curatenie si de frumos. Sanito.ro este alaturi de noi si ne sustine prin produse, livrarea lor si preturile accesibile munca educativa si ii multumim!

 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top