Stiri

Vitamine si minerale esentiale pentru porumbei

Pe langa o hrana de calitate si special conceputa pentru diferite etape din viata lor, porumbeii au nevoie de suplimente esentiale. Vitaminele si mineralele sunt importante pentru o sanatate generala buna, un penaj si o piele curata si un sistem imunitar puternic.

Fiecare grup de vitamine are propriul set de functii pentru porumbei si, atunci cand au deficiente in dieta, pasarile afiseaza simptome caracteristice ale carentei. Efectul asupra metabolismului este proportional cu nivelul deficitului, astfel incat atunci cand deficienta este usoara, simptomele sunt vagi si nespecifice, cum ar fi performante slabe sau sanatate compromisa.

In mod evident, suplimentele nu sunt suficiente pentru a asigura sanatatea acestor pasari si este important ca ele sa primeasca mix-uri si mancare pentru porumbei conceputa din ingrediente de calitate. De asemenea, este necesar ca hrana pe care o primesc porumbeii sa fie aleasa in functie de etapa lor de dezvoltare, de nivelul de activitate si de perioada de reproducere.

Vitamine esentiale pentru sanatatea si performanta porumbeilor

Vitaminele sunt vitale pentru porumbei. Acestea sunt importante pentru imunitate, metabolism, fertilitate, reproducere si crestere, iar lista continua. Porumbelul produce el insusi anumite vitamine, dar nu pe toate. Pentru a-ti mentine porumbeii sanatosi si cu performante maxime, trebuie sa le asiguri o cantitate optima de vitamine necesare. Cum faci asta? Asigurandu-te ca primesc suplimente care contin cele mai importante vitamine: vitaminele A, complexul B, C, D, E, F si K. Unele dintre cele mai bune suplimente special concepute pentru porumbei pot fi achizitionate de pe https://www.columbovet.ro/ps/ro/3-suplimente.

In zilele noastre, aproape toate vitaminele pot fi fabricate sintetic si asta e un lucru bun. Spre deosebire de porumbeii salbatici care pot gasi o gama larga de produse proaspete in natura, multi porumbei de curse trebuie sa se descurce cu o gama mai limitata de alimente. In plus, valoarea nutritiva a cerealelor scade atunci acestea sunt depozitate pentru perioade mai lungi de timp. Amestecurile de cereale, oricat de variate sunt, nu contin, prin urmare, suficiente vitamine pentru a satisface nevoile unui porumbel. Ca atare, este important sa oferi in mod regulat porumbeilor tai o cantitate suplimentara de vitamine.

Suplimente pentru porumbei – O sursa excelenta de vitamine

Vitaminele sunt necesare porumbeilor pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, in anumite circumstante, cum ar fi atunci cand depun efort intens, au nevoie de ele mai mult decat de obicei. Mai ales in timpul sezonului competitional – dar si in timpul perioadelor de naparlire, reproducere si crestere – ar trebui sa le oferi cu siguranta suplimentele de vitamine de care au nevoie.

De asemenea, le poti oferi atat vitamine solubile in apa, cat si vitamine solubile in grasimi. Ofera-le vitamine solubile in apa (cum ar fi complexul C, F si B) porumbeilor in mod regulat, deoarece pasarile nu le pot pastra in corpul lor. Vitaminele liposolubile (A, D, E si K) se acumuleaza in organism. Prin urmare, supradozajele pot fi toxice! De aceea, este foarte important sa utilizezi preparate de vitamine special dezvoltate pentru porumbeii de curse si sa urmezi indeaproape dozarea acestor produse.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top