Auto - Moto

Volkswagen Golf 8

Volkswagen a prezentat la Wolfsburg noua generație a bestseller-ului Golf. Noul Golf 8 vine cu un update tehnologic masiv și oferă o gamă de motorizări foarte interesantă.

Între noutățile tehnice absolute avem două noi motorizări TDI dezvoltate de la zero pe care Volkswagen le denumește “unele dintre cele mai curate motoare pe combustie din lume” și două versiuni hibride plug-in dar și o serie de versiuni mild hibrid bazate pe gama de motorizări TSI.

● Noul VW Golf va fi disponibil în momentul lansării în 5 versiuni de motorizare: diesel, benzină, mild hybrid, plug-in hybrid și gaz natural (doar pe unele piețe).

● Puteri oferite de noua familie Golf după lansarea tuturor versiunilor (inclusiv GTI și R, indisponibile de la început): între 90 și 300 CP.

● Motoarele pe benzină sunt exclusiv versiuni turbo (TSI) și sunt oferite în variantele: 1.0 TSI (90 sau 110 CP) și 1.5 TSI (130 sau 150 CP).

● Vor exista și motoare 2.0 TSI în gama Golf pe versiunile GTI, GTI TCR și R. Acestea urmează să fie prezentate în viitorul apropiat.

● Motoarele diesel sunt dezvoltate de la zero special pentru a opta generație Golf. Acestea sunt un 2.0 TDI de 110 CP și un 2.0 TDI de 150 CP. Transmisie manuală standard, transmisie DSG opțional. Sistemul de tracțiune integrală 4Motion este disponibil opțional pe versiunea de 150 CP.

● Ambele motoare diesel oferă un sistem nou de reducere a oxizilor de azot cu ajutorul injecției AdBlue, eficiența fiind cu “până la 80% mai mare decât pe modelul anterior”. Conform celor de la Volkswagen, noile motoare diesel dezvoltate de constructorul german devin astfel “printre cele mai curate motoare pe combustie din lume”.

● Ulterior, Volkswagen va oferi un TDI mai puternic pe versiunea GTD.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top