Stiri

Vrei sa canti la nunti? Cum sa-ti faci formatie proprie

Probabil ca te-ai gandit la aceasta idee de foarte multa vreme si ti-ai facut cateva schite in minte. Ai talent, iti place sa canti, nu stii ce e acela track de scena si ai vrea sa castigi bani din aceasta meserie, dar te impiedici de faptul ca nu stii exact cum sa faci pentru a reuni o gasca de muzicieni care sa aiba aceeasi dorinta ca si tine. De fapt, nu este deloc atat de complicat precum pare, cel putin pentru oamenii talentati si pentru cei care stiu ca succesul sta in munca si in ambitie nemasurata.

Intr-adevar, a canta la nunti este un job avantajos, care iti poate asigura un venit care nu poate decat sa te bucure. Putini stiu insa ca este vorba despre multa pregatire, de instrumente de calitate superioara si despre accesorii profesionale, precum difuzoare, amplificatoare, microfoane etc.

Iata cateva sfaturi utile pentru a-ti forma o trupa cautata la nunti:

  1. Ai nevoie de echipamente profesionale pentru a putea patrunde in lumea muzicii, de aceea este de dorit ca toti membrii formatiei sa aiba ustensile de calitate superioara: chitara, pian, saxofon, vioara etc. Daca esti interesat de pretul unei tobe, tot ceea ce trebuie sa faci este sa alegi ce ti se potriveste din gama variata de produse pe care mediul online o aduce in prim plan.
  1. Alege membrii trupei potriviti stilului tau de lucru. Sa fie responsabili, punctuali, foarte talentati si sa isi doreasca sa aiba succes in domeniu. In cazul in care vreunul dintre ei nu corespunde cerintelor, nu ezita si renunta la el din timp pentru ca niciun client nu va accepta sa intarziati la nunta pentru ca tobosarul nu s-a trezit sau pentru ca chitaristul nu a venit din vacanta.
  1. Trebuie sa ai un repertoriu vast si sa acoperi mai multe genuri muzicale. Chiar daca voua va place sa va considerati formatie rock, trebuie sa intelegi ca la nunta nimeni nu cere sa se cante doar acest gen muzical, exceptie facand fanii infocati. De asemenea, nu ar fi deloc rau ca printre voi sa existe si un comediant care sa se ocupe de zona de divertisment.
  1. Indiferent de nunta la care veti canta, va fi necesar sa intelegi ca mirii sunt protagonistii evenimentului si ca trebuie sa se simta minunat. Iti vei planifica durata prestatiei in asa fel incat sa antrenezi pe toata lumea prezenta, determinandu-i pe miri sa se implice activ dansand, glumind si uitand de grijile pe care le-au avut inainte de nunta propriu-zisa.
  1. Repetitia este mama invataturii, lucru deloc gresit. Este vital sa incepi antrenamentele vocale alaturi de ceilalti colegi de trupa, astfel incat sa reusiti sa sudati o legatura trainica intre voi. Inainte de a va face debutul la o nunta cu pretentii, ar trebui sa cantati intr-un club, la o nunta mica sau sa organizati o petrecere proprie la care sa cantati ca sa vedeti ce feedback primiti.

Asadar, nu este de ajuns sa iti doresti aceste lucruri, trebuie sa depui multa munca pentru a uni membrii trupei si pentru a va face un renume in domeniu. Desi initial probabi vei fi dezamagit ca nu este totul cum ti-ai dorit, in timp lucrurile se vor aseza pe fagasul normal, iar succesul nu va intarzia sa apara.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top