Stiri

Wisteria: o plantă spectaculoasă pentru orice grădină

Wisteria sau glicină, așa cum mai este cunoscută, este o plantă cățărătoare lemnoasă, ce poate atinge dimensiuni considerabile și produce flori sub formă de ciorchine, deosebit de frumoase. Atunci când înflorește, o face din abundență, creând adevărate perdele naturale de flori, în special atunci când este suspendată pe un suport. La Grădinamax găsești toate varietățile coloristice ale Wisteriei, mai precis violet, alb, și roz, având posibilitatea să o alegi pe cea pe care o preferi. Ai găsit comentarii de genul Grădinamax țeapă și nu știi dacă e sigur să comanzi. Sfatul nostru este să comanzi fără griji deoarece vei primi ce ți-ai dorit. Există mai mult recenzii pozitive decât negative, iar magazin cu recenzii doar pozitive nu există.

Dar să ne întoarcem la frumoasa noastră plantă. Ce trebuie să facem pentru a ne bucura de Wisteria la noi în grădină? În primul rând trebuie să ai în vedere că Wisteria este o plantă urcătoare, deci va avea nevoie de un suport pentru a crește așa cum trebuie. Varietatea cea mai populară, Wisteria Sinensis, originară din China, poate atinge înălțimi de până la 20 de metri, iar spectacolul floristic este deosebit, din moment ce toate florile sale înfloresc în același timp. Apoi, când iei în calcul amplasarea plantei, trebuie să știi că ele au nevoie de lumină pentru a înflori, deci acceptă și semiumbra, cu condiția să aibă parte de câteva ore de soare pe zi.

Te sperie lungimea la care poate ajunge planta? În acest caz trebuie să știi că Wisteria se poate tunde și este chiar și recomandat să sa facă asta. Există două perioade în an când poți tunde Wisteria. Prima tăiere se efectuează în martie, atunci când se lasă doar lăstarii dezvoltați pe ramuri bătrâne. Iar a doua tăiere se face în august, perioadă în care se scurtează acei lăstari care au crescut prea mult. Așadar, poți cu ușurință reduce dimensiunea plantei.

Alte operațiuni recomandate sunt udarea și fertilizarea, care este recomandată în perioada de creștere, din martie până în septembrie, pentru a stimula o înflorire bogată. Îngrășământul ar trebui să fie bogat în fosfor și potasiu, și să aibă mai puțin azot. Grădinmax, pe lângă plante și semințe, oferă și îngrășăminte de calitate menite să asigure o creștere viguroasă. Așadar, Grădinamax țeapă este doar o remarcă rău intenționată ce nu reflectă realitatea și profesionalismul oferit de echipa Grădinamax. Numărul impresionant de clienți, peste 200.000 la număr, arată că pasionații de grădinărit au ales acest brand pentru dezvoltarea și înfrumusețarea grădinii și curții lor.

Când este recomandat să plantăm Wisteria?

Alegerea corectă a perioadei de plantare este deosebit de importantă pentru o aclimatizare de succes a plantei și o înrădăcinare corespunzătoare. Astfel, dacă îți dorești o asemenea plantă, va trebui să o plantezi primăvara sau toamnă, atunci când pământul nu este înghețat sau nu există pericol de îngheț, iar temperatura aerului este de peste 5 grade Celsius. Odată plantată Wisteria, ai grijă să compactezi pământul din jurul ei bine, apăsând pe el cu picioarele. În final, aplică o udare abundentă, astfel încât apa să poată pătrunde în profunzime. Dacă nu plouă, va trebui să uzi periodic planta, menținând pământul reavăn în permanență. Udarea periodică trebuie făcută și pe durata sezonul cald, atunci când planta se dezvoltă, în cazul în care ploile nu sunt suficiente.

Florile acestei plante sunt parfumate ușor și sunt melifere, ceea ce înseamnă că ajută albinele la producerea mierii. Fructele Wisteriei sunt asemănătoare cu cele de salcâm având forma de păstăi, care pocnesc atunci când fructul ajunge la maturitate pentru eliberarea semințelor. Semințele se pot folosi pentru a obține noi plante, doar că acestea vor avea nevoie de 6 până la 7 ani pentru a produce flori. Apoi, semințele plantei sunt toxice, atât pentru om cât și pentru animale, deci ingerarea lor trebuie evitată.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top