Stiri

Top 10 cele mai bune cauciucuri de iarna

Iarna se apropie incet incet, desi anul acesta vremea a fost prietenoasa nu trebuie sa uitam rolul anvelopelor de iarna si mai ales cand trebuie schimbate pe masina. Exista posibilitatea ca vremea sa fie buna, dar o iesire neprevazuta printr-o zona d emunte poate sa va strice planurile de vacanta sau de weekend, atat prin evenimente neplacute dar si posibilitatea de a lua amenzi care din pacate sunt destul de usturatoare. Daca nu ati cumparat inca cauciucurile de iarna, va prezentam un top 10 anvelope, test realizat de catre germanii de la ADAC, atat in laborator cat si pe circuit.

Clasamentul a fost realizat de catre cei de la ADAC luand in calcul o proportie de 15% comportamentul pe asfalt uscat, 30% asfalt ud, 20% zapada, 10% gheata, 5% zgomot de rulare, 10% economie de carburanti, 10% durabilitatea, toate anvelopele fiind testate la temperaturi de 10 grade celsius.

Anvelope iarna 185/60 R15 T

1. Continental ContiWinterContact TS850 – bune pe asfalt uscat, foarte bune pe asfalt ud, foarte bune pe zapada, foarte bune pe gheata, bune ca zgomot de rulare, foarte bune ca economie de carburant, durabilitate exeptionala si au un cost de achizitie de aproximativ 340 de Lei bucata.

2. Dunlop Winterresponse 2 – bune pe asfalt uscat, foarte bune pe asfalt ud, foarte bune pe zapada, bune pe gheata, slabe la capitolul zgomot de rulare, bune la economia de carburant, exceptionale ca durabilitate, au un pret de achizitie de aproximativ 350 Lei bucata.

3. Firestone Winterhawk 3 – bune pe asfalt uscat, bune pe asfalt ud, bune pe zapada, bune pe gheata, mediocre la zgomotul de rulare, bune la economie de carburant, au o durabilitate exceptionala si costa aproximativ 275 Lei bucata.

4. Michelin Alpin A4 – bune pe asfalt uscat, bune pe asfalt ud, bune pe zapada, bune pe zapada, slabe la zgomot de rulaj, foarte bune la economie de carburant, durabilitate exceptionala si costa aproximativ 300 Lei bucata.

5. Nokian WR D3 – foarte bune pe asfalt uscat, bune pe asfalt ud, bune pe zapada, bune pe gheata, slabe la zgomot de rulare, bune la economie de carburant, durabilitate buna si costa aproximativ 260 de Lei bucata.

6. Goodyear UltraGrip8 – bune pe asfalt uscat, bune pe asfalt ud, bune pe zapada, bune pe gheata, slabe la zgomotul de rulare, foarte bune la economie de carburant, durabilitate buna si costa aproximativ 280 de Lei bucata.

7. Semperit Speed Grip 2 – bune pe asfalt uscat, bune pe asfalt ud, bune pe zapada, bune pe gheata, slabe la zgomot de rulare, foarte bune la economie de carburant, durabilitate buna si costa aproximativ 230 Lei bucata.

8. Vredestein Snowtrac 3 – bune pe asfalt uscat, mediocre pe asfalt ud, foarte bune pe zapada, bune pe gheata, foart slabe la zgomotul de rulare, bune la economia de carburant, durabilitate buna si costa aproximativ 270 Lei bucata.

9. Barum Polaris 3 – mediocre pe asfalt uscat, mediocre pe asfalt ud, bune pe zapada, bune pe gheata, slabe la zgomotul de rulare, bune laeconimie de carburant, durabilitate buna si costa aproximativ 200 Lei bucata.

Si masinile scumpe au probleme, ce a patit un roman pe masina lui de peste 100.000 Euro

10. Pirelli Winter 190 Snowcontrol 3 – bune pe asfalt uscat, slabe pe asfalt ud, foarte bune pe zapada, bune pe gheata, foarte slabe la zgomotul de rulare, foarte bune la economia de carburant, durabilitate buna si costa aproximativ 300 Lei bucata.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top