Evenimente

2 aprilie, Ziua Internațională a Conștientizării Autismului

Ziua Internațională a Conștientizării Autismului este celebrată în toată lumea pe 2 aprilie și deși în alți ani a adunat sute de mii de oameni în activități deschise publicului, anul acesta aprindem simbolic lumina albastră în semn de susținere a persoanelor care suferă de autism și readucerea unui plus de speranță  acestora și familiilor lor.

Noaptea Albastră a Autismului 2021 este un gest de atenție și încurajare pe care ASOCIAŢIA HELP AUTISM, Rețeaua organizațiilor în autism RO-TSA, ce înglobează 86 de ONG-uri care activează în domeniul autismului, și FEDRA – Federația pentru Drepturile și Resursele pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autism, alături de partenerii lor, îl fac pe 2 aprilie, de Ziua Internațională a Conștientizării Autismului.

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași se alătură acestei campanii, preluând simbolic filtrul albastru pentru website-ul www.palatulculturii.ro,  pentru a marca Ziua Internaţională de Conştientizare a  Autismului.

Cu acest prilej, astăzi, 2 aprilie, muzeele din structura Complexului pot fi vizitate gratuit de persoanele care suferă de această afecțiune, alături de însoțitorii acestora.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top