Stiri

Transalpina – cea mai inalta strada din Romania

Transalpina - cea mai inalta strada din RomaniaRomania are un nou punct turistic ce se evidentiaza prin lume, este vorba despre Transalpina, sau mai bine zis Drumul National 67c care a devenit cea mai inalta sosea din tara. Si cand spunem cea mai inalta ne referim la 2.145 metri in Pasul Urdele, drumul fiind in prezent asfaltat in proportie de 98%.
Drumul leaga Oltenia de Transilvania si este considerat unul dintre cele mai frumoase drumuri din tara, depasind chiar si Transfagarasan. Are o istorie de peste 2.000 de ani, initial a fost construit de catre armatele romane, dupa care a fost pahat cu piatra de catre Regele Carol al II-lea in anii 1930, dar a fost si reabilitat de catre nemti in timpul celui de al doilea Razboi Mondial.

transalpina-traverseaza-muntii-parang-carpatii-meridionali

Reconstruirea drumului a avut loc intre 2007 si 2010, distanta totala fiind de 148 km pe ruta Bengesti – Sebes, aceasta reusind sa devina cea mai valoroasa lucrare atribuita de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, costul total ajungand undeva la 335 milioane de euro.
Transalpina traverseaza muntii Parang, din Carpatii Meridionali si acest lucru ofera peisaje de exceptie tuturor celor care traverseaza drumul si chiar mai multe serpentine decat oricare alt drum din Romania.

Mai nou se aud zvonuri precum ca celebra echipa a emisiunii auto Top Gear din Marea Britanie a fost instiintata de acest drum si ca exista sanse foarte mari ca Jeremy Clarkson, James May si Richard Hammond sa revina in Romania si sa testeze Transalpina, nu cu timp mult in urma acestia au testat Transfagarasan-ul si au remas uimini de frumusetea pe care le ofera traseul.

drumul-presarat-serpentine-numeroase-transfagarasan

Galerie Foto

[fblikebutton]

Facebook Comments

1 Comment

1 Comment

  1. Andrei

    September 14, 2011 at 11:57 am

    frumoasa destinatie
    am ajuns si eu in zona si am facut o mica comparatie intre transalpina de azi si transalpina din 2009 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top