Stiri

Autostrada Targu Mures – Iasi aproape de aprobare

Autostrada Targu Mures - Iasi aproape de aprobareDesi traim in vremuri grele, dupa ani de zile de planuri si proiecte, pe masa Guvernului sta autostrada de 9 miliarde de Euro ce va uni Ardealul de Moldova.
Ministerul Transportului a pregatit proiectul autostrazii Targu Mures – Iasi, care va fi impartit pe trei mari sectiuni: targu Mures – Ditrau (92 km), Ditrau – Targu Neamt (119 km) si Targu Neamt – Iasi (78 km), finantarea urmand a fi facuta de la bugetul de stat plus alte surse, iar durata de constructie se ridica la 4 ani.

Vezi mai jos traseul autostrazii Tg. Mures – Iasi:
traseu-targmures-ungheni

Traseul Targu Mures – Ditrau are un cost de 9,5 miliarde de lei, pe cei 92 km se afla 4 noduri rutiere si 80 de poduri, pasaje si viaducte si 8 tuneluri, termenul de realizare fiind de 2 ani.

Traseul Ditrau – Targu Neamt are costuri totale in valoare de 19 miliarde de lei, se vor construi 118,8 km de autostrada pe care vom regasi 4 noduri rutiere, 174 de poduri, pasaje si viaducte la care se adauga si 29 de tunele cu o lungime totala de 7,5 km.

Tronsonul Targu Neamt – Iasi are un cost total de 11,3 miliarde de lei si se intinde pe o suprafata de 78 de km, in care se vor regasi 48 de poduri, 20 de pasaje, 6 tuneluri de o lungime totala de 9,6 km si 112 podete.

Desi proiectul a fost facut de mult timp, acum poate fi realizabil. Lungimea totala a autostrazii Targu Mures – Iasi este de 289 km, iar costul total in valoare de 39,8 miliarde de Lei cu TVA, adica 8,9 miliarde de Euro, ceea ce inseamna un cost de 30 de milioane de euro pe kilometru. Dupa finalizarea proiectului exista si posibilitatea de adaugare in traseul autostrazii si un nou tronson si anume Iasi – Ungheni, autostrada iesind din tara pana in Republica Moldova.

Facebook Comments Box

1 Comment

1 Comment

  1. piese auto

    July 31, 2012 at 1:32 pm

    Ar fi cazul sa avem si noi in romania mai multe autostrazi.. si cel putin sa fie si terminate 100% nu cate putin din fiecare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top