Stiri

Vinurile Cotnari prezentate la cele mai importante eveniment din Romania

Vinurile Cotnari prezentate la cele mai importante eveniment din RomaniaCompania de vinuri Cotnari isi continua promovarea prin targurile si evenimentele din Romania dar si din strainatate unde s-a prezentat cu diferite sortimente premiate international. La Cotnari, mostenirea este fara seaman. Prin mestesugul vinului, vechi de peste doua mii de ani, traditia, arta si voia buna stralucesc, din nou, laolalta. Din aceasta cauza nu poate exista un eveniment in viata ta precum o nunta sau o aniversare fara ca pe masa sa fie vinul Cotnari fie ca este din gama Selectie, Clasic sau Vinul de Spirit.
Manifestand un semn de pretuire aleasa, consumatorul il degusta in cupe transparente, savurand totodata aurul culorii… Bogat in istorie, acest aur lichid poarta in el pe langa lumina soarelui si bunatatea pamantului si ceva din sufletul faurarului.

Natura a facut acestor locuri un dar exclusivist, iar oamenii au stiut dintotdeauna sa pretuiasca ceea ce au primit si au transmis darul mai departe. Si-au pus sufletul si dulceata vorbei in struguri si maiestria traditiei in vin. Iata de ce Mihail Sadoveanu scria ca podgoria Cotnari a fost mereu daruita cu “buna potrivire de oameni intelepti si de la natura”.

In procesul evolutiei podgoriei Cotnari, din punct de vedere al impunerii pe piata, un rol de prima marime l-a avut si il are compania Cotnari S.A.. Aceasta unitate de productie a introdus si a extins in practica vitivinicola competenta profesionala, performanta si competitivitatea economica in intreaga zona de influenta“, spune cu mandrie directorul companiei iesene.

Compania Cotnari detine peste 1.700 hectare de vita de vie, dintre care 1.300 se afla pe rod. De pe aceasta suprafata se obtin doar soiuri romanesti de struguri: Grasa de Cotnari, Francusa, Feteasca Alba si Tamaioasa Romaneasca, in proportii aproape egale, iar mai nou, Feteasca Neagra si Busuioaca de Bohotin.

Adevarata arta este constituita atat din alegerea cat si din savurarea vinului la o masa imbelsugata – locul unde omul intalneste vinul.

Soarele generos naste in strugurii de la Cotnari un plus de dulceata. De aici perceptia ca aceste soiuri de vin sunt exclusiv dulci ori demidulci. Totusi, Francusa, vinul “de cursa lunga” al podgoriei, spulbera acest mit.

Francusa este un soi specific podgoriei Cotnari si acest mare avantaj trebuia fructificat la maxim. Apoi, anticipand o migrare a consumului de la vinul dulce spre cel sec si demisec, compania a decis ca trebuie acordata mai multa atentie acestui vin. Ca atare, in ultimii 5 ani am inceput sa lucram la imaginea Francusei. Nu a fost usoara concurenta cu celelalte vinuri seci, Cotnariul fiind recunoscut in trecut pentru vinuri dulci, insa cu multa munca, imagine, calitate au venit si rezultatele, incununate cu medalia de aur de la Berlin, la concursul de anul trecut“, explica directorul Cotnari.

Pe langa soiurile consacrate, Cotnari intentioneaza sa introduca pe piata vinuri rosii si roze de origine controlata. Pentru asta si-a imbogatit podgoria cu 105 hectare de Feteasca Neagra si 40 hectare de Busuioaca de Bohotin.

“Compania Cotnari are cateva avantaje majore: istorie, traditie, doua soiuri autohtone podgoriei – Grasa de Cotnari si Francusa – suprafata de vita de vie cultivata, terroir-ul, tehnologia moderna, specialistii. Toate acestea ne desprind de restul concurentei si ne fac sa spunem ca nu-i este nimanui usor sa ne concureze..

Standurile de vinuri de Cotnari tot timpul au pregatite diverse selectii unele cunoscute deja iar altele noi, toate bazandu-se pe multi ani de traditie si recunostiinta mondiala vor fi prezente la toate evenimentele importante din Romania.

cotnari-05_1

Facebook Comments Box

1 Comment

1 Comment

  1. piese auto

    July 30, 2012 at 3:50 pm

    traiasca compania cotnari pentru vinurile exceptionale

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top