Stiri

Ministerul Transporturilor a propus o noua varianta a MasterPlanului, doua autostrazi vor tranzita Iasul

Ministerul Transporturilor a propus o noua varianta a MasterPlanului, doua autostrazi vor tranzita IasulDupa discutiile purtate in urma intalnirii autoritatilor in masura pe domeniul autostrazilor, Ministerul Transporturilor a anuntat ca Iasul va fi tranzitat de doua autostrazi. Forma finala a Master Planului General de Transport (MPGT) arata cam asa: Ungheni – Iasi – Tg. Neamt si Bacau – Pascani, fiecare cu cate 2 benzi pe sens plus banda de urgenta, subiectul a fost discutat marti, 9 februarie 2015 la nivelul comisiilor de specialitate din cadrul Parlamentului, initial aceste rute fiind incadrate in proiectul cu drumurile de tip expres.

Tronsonul Tg. Neamt – Tg. Mures va fi construit ca autostrada fazata si anume in prima faza ca drum expres dupa care se va adauga in conformitate cu cererile europene imbunatatirile de autostrada dar si Bacau – Pascani va fi autostrada cu 2 benzi pe sens, in loc de drum expres. Astfel, Iasul va fi conectat atat cu vestul tarii (prin Autostrada Est – Vest), cat si cu sudul tarii (prin Autostrada Iasi – Pascani – Bacau).

Ministerul Transporturilor a propus o noua varianta a MasterPlanului, doua autostrazi vor tranzita IasulPlanul Ministerului Transporturilor este unul foarte curajos si anume realizarea de 1.300 de kilometri de autostrada pana in 2030, dublu fata de nivelul stabilit de prima forma Master Planului General de Transport (MPGT) care a starnit numeroase controverse la nivel politic prin excluderea Iasului de pe harta autostrazilor din Romania. Investitia finala ajungand undeva la 14 miliarde de euro, astfel Sibiu – Pitesti, Bacau – Pascani, Targu Mures – Targu Neamt si Targu Neamt – Iasi – Ungheni vor fi construite in regim de autostrada.

După dezbaterea publică au fost propuşi 1.301 km de autostradă, cu un plus de 645 km faţă de versiunea iniţială a Master Planului, 1.877 km de drum expres, 3.147 km de drum Trans Regio şi Euro Trans şi 67 de variante de ocolire de sine stătătoare sau parte a proiectelor de autostradă sau drumuri expres, la care se adaugă centura Bucureştiului la profil de autostradă. Investiţia în sectorul rutier se ridică la 26,48 miliarde euro, din care peste jumătate investiţie în autostrăzi”, a declarat Ministerul Transporturilor.

Ministerul Transporturilor a propus o noua varianta a MasterPlanului, doua autostrazi vor tranzita Iasul

Noi drumuri expres de urma noului Master Planului General de Transport (MPGT):

Dej – Beclean – Bistrita va fi drum expres, in loc de drum regiotrans;
Bucuresti – Alexandria va fi drum expres, in loc de drum regiotrans;
Alexandria – Craiova va fi drum expres fazat, in loc de drum regiotrans.

Legatura dintre Aeroportul Henri Coanda si Autostrada 3 Bucuresti – Ploiesti va fi construita ca drum expres, in conditiile in care nu fusese inclus in varianta precedenta a MasterPlanului.

Cel mai ieftin RCA

Ceea ce este uimitor este ca marti, 9 februarie 2015, Ziarul de Iasi a declarat in cadrul unui articol pe prima pagina: Bataie de joc fata de Iasi! Autostrada e o minciuna, modernizarea aeroportului e negata.

La Aeroportul International Iasi, urmeaza a se construi pentru inceput cel de-al treilea terminal, ce va fi gata, dupa spusele domnului Marius Bodea, directorul Aeroportului din Iasi, ca in luna august a acestui an si va servi doar curselor externe.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top