Stiri

Incep lucrarile pe Stefan cel Mare

Incep lucrarile pe Stefan cel MareIncepand de saptamana urmatoare Bd. Stefan cel Mare va intra in santier, acesta urmand a fi transformat integral in drum pietonal, cu piatra cubica. Traficul auto va fi interzis in zona respectiva, astfel ca soferii vor fi nevoiti sa caute rute ocolitoare. Lucrarile vor costa aproximativ 2,7 milioane de Lei si vor incepe in prima faza in perimetrul Casa Patrata si Casa Cartii, zona va fi in lucru pana in luna noiembrie a acestui an.

Modul de dezvoltare a zonei centrale presupune insa mia mult de atat, se doreste unirea zonei Lapusneanu – Piata Unirii cu Bd. Stefan cel Mare. Piatra cubica va fi montata pe tronsonul dintre Casa patrata si Casa Cartii, pe trotuarul cuprins dintre Piata Unirii si strada Anastasie Panu la fel, trotuarele vor fi desfiintate in mare parte prin eliminarea bordurilor, rigolele vor deveni longitudinale, iar stalpii de iluminat vor fi schimbati.

A doua etapa de modernizare si reorientare a zonei centrale din Iasi consta in axa Piata Unirii – Palatul Culturii ce consta in interzicerea completa a traficului rutier. Artera va fi inchisa treptat, iar investitia totala a dezvoltarii turistice a orasului Iasi este de 87,5 de milioane de Lei si se va termina in luna februarie a anului viitor.

01-bulevard-stefan-cel-mare-5

Facebook Comments Box

3 Comments

3 Comments

 1. T&T

  August 13, 2012 at 1:37 pm

  Excuse me? Cum adica “soferii vor trebui sa-si caute rute ocolitoare” ? Nu s-a avut in vedere devierea/preluarea traficului? Care dorim sa fie facute publice! Acum inca e ok, dar cand va incepe scoala, Dumnezeu cu mila. Si pe-aici si pe Independentei !! Si mai sunt si alte locuri strangulate..vezi A.Panu, azi..

 2. iasi4u

  August 13, 2012 at 3:27 pm

  E un pic ciudata alegerea edililor, dar din pacate, ar fi bine sa ne sacrificam un pic pentru a pune in valoare zona istorica a orasului Iasi..

 3. Alin

  August 14, 2012 at 11:09 am

  Cred ca ar fi trebuit sa astepte pana termina   celelalte strazi.Inchiderea centrului   trebuia  facuta  . Orice oras mare are centrul   inchis traficului rutier  , plin de terase si  atractii turistice .Daca   se mai mareste si  statia noastra de autobuz   numita aeroport ,  turismul in iasi va creste radical

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top