Stiri

Facebook HOME a fost lansat oficial

Astazi, 4 aprilie 2013, Mark Zuckerberg a lansat Facebook Home, noua interfata Facebook si in cadrul aceluiasi eveniment a fost lansat si telefonul HTC First, primul smartphone cu interfata Facebook Home preinstalata.
HTC First beneficiaza de conectivitate 4G (LTE) si va fi lansat incepand cu data de 12 aprilie 2013, costul de achizitie fiind impreuna cu un abonament de date si voce de la operatorul american de telefonie mobila AT&T. Nu va dura mult si HTC First va fi disponibil si in Europa prin Orange.

Interfata Facebook Home va putea fi instalata din magazinul virtual Google Play incepand cu data de 12 aprilie 2013, dar pentru tablete va fi disponibil in cateva luni, dupa spusele oficialilor, iar interfata aplicatie va primi update-uri lunare.
Alte telefoane mobile compatibile cu Facebook Home sunt: HTC One, HTC One X si HTC ONe X+, Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S4 si Samsung Note 2.

HTC First este un smartphone conceput special pentru ceea ce reprezinta Facebook HOME, cea mai buna experienta dupa spusele oficialilor de la celebra retea de socializare, aceasta aplicatie este defapt o interfata grafica pentru utilizatorii de Android, odata ce ai deschis telefonul ti se cere sa te loghezi pe Facebook si de acolo incepe experienta.

Ai legatura spre toate aplicatiile gen instagram, twitter, google play si asa mai departe. HTC First va fi disponibil din 12 aprilie, anul acesta, in culorile negru mat, alb, rosu si albastru deschis. Are un display de 4,3 inch cu rezolutie FullHD 1080p si protectie Gorilla Glass 2, camera foto de 5 Megapixeli, 4G LTE, camera foto secundara de 1,6 Megapixeli si va fi disponibil pentru moment doar prin compania de telefonie mobila AT&T. Are Procesor Qualcomm® 8930AA, dual core 1.4 GHz, va avea microSIM, memorie interna de 16GB si 1 GB de RAMM, 3,5 mm stereo audio jack, NFC, Bluetooth 4.0 BLE, port microUSB 2.0 si o baterie Li-polymer de 2000 mAh.

Ce reprezinta Facebook Home?
Facebook a facut niste studii si a realizat ca un utilizator foloseste in medie 25% din timpul alocat smartphoneului pe reteaua de socializare. Acestia cred ca nu este suficient si din acest motiv a fost lansat Facebook Home care este defapt un louncher sau mai bine zis o multitudine de aplicatii care odata instalate sunt in legatura una cu cealalta printr-o interfata diferita, astfel telefonul tau define un Facebook, practic displayul telefonului tau, camera foto, mesajele, apelurile si asa mai departe sunt integrate cu reteaua de socializare.

Problema in schimb consta in faptul ca, orice poza facuta va fi urcata pe facebook, orice SMS trimis sau primit va aparea in zona de mesaje d epe facebook, efectiv telefonul tau va depinde de Facebook, va deveni un fel de sistem de operare.

In cadrul conferintei de presa pentru lansarea Facebook Home, Mark Zuckerberg a declarat ceva de genul ca daca faci un telefon Facebook, vinzi in jur de 20 de milioane de unitati, daca faci o aplicatie care preia controlul ecranului smartphoneului ANdroid, potentialul creste si poti ajunge pe milioane de deviceuri, chiar si pe Samsung Galaxy S4 care este cel mai mare jucator de pe piata la momentul actual.

Ce parere ai despre Facebook HOME ?

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top