Stiri

Google Maps lanseaza serviciul online de Transport Public in Iasi si in alte 6 orase din Romania

Transportul Public din Iasi si alte sase orase din Romania este disponibil de astazi pe Google Maps. Incepand de astazi, Google Maps ofera informatii despre transportul public din Romania in 7 orase din tara, in colaborare cu SimPlus si Concept Apps: Iasi, Bucuresti, Ploiesti, Cluj Napoca, Timisoara, Constanta si Craiova.
Google Maps Transit este foarte util atunci cand vrei sa obtii indicatii de orientare care includ de astazi si transportul public, pe langa cele pentru masini si mersul pe jos.
Astfel Google ofera mai multe solutii pentru a ajunge din punctul A in punctul B prin mai multe cai de transport.

Google Maps isi propune sa ajute utilizatorii sa cunoasca si sa exploreze locurile in care calatoresc sau locuiesc, oferindu-le mai mult decat simple harti geografice. Adaugarea de informatii privind transportul public in Google Maps va face deplasarea in orase mai usoara si simpla. Incepand de astazi, localnicii, dar si vizitatorii si turistii, pot obtine informatii privind mijloacele de transport in comun locale si pot alege itinerariile dorite direct din Google Maps”, a declarat Dan Bulucea, Country Manager Google Romania.

“Parteneriatul cu Google se incadreaza in strategia SimPlus şi Concept Apps de a facilita transportul in comun din Romania. Prin astfel de proiecte inovative dorim sa contribuim la imbunatatirea experientei calatorilor in folosirea transportului public.” declara Dan Boabes, CEO SimPlus.

Informatiile despre transportul public pot fi vazute pe calculator in versiunea desktop a Google Maps, dar si pe deviceuri mobile, precum tablete sau smartphone-uri ce ruleaza pe sistemele de operare iOS sau Android.

Daca doriti informatii despr eurmatorul autobuz sau tramvai si ruta lui trebuie sa urmati pasii urmatori:

1. Deschide aplicatia Google Maps de pe deviceul tau mobil, Android sau iPhone.
2. Accesati sectiunea “Indicii de orientare” si introduceti punctul de plecare si destinatia.
3. Selectati optiunea “Transport Public”, iconita ce reprezinta un autobuz.

Dupa cei trei pasi urmati, Google Maps va afisa rutele disponibele si itinerariul cu informatiile specifice despre numarul liniei, timpul de deplasare, zonele prin care treceti, pozitionarea statiilor si asa mai departe.

Aceasta este a doua etapa de dezvoltare a serviciului Google Transit din Google Maps in Romania, dupa ce in martie 2012, Brasovul a fost primul oras din Romania pentru care s-au oferit informatii privind transportul public, la nivel mondial, Google ofera astfel de facilitati pentru 1 milion de statii din 800 de orase.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top