Auto - Moto

TEST DRIVE Renault Clio 4

Renault Clio IV este un model in totalitate proaspat, aduce linii ale caroseriei total diferite fata de cele a precedentului model. Acum toti pot comenta pe acest subiect, dar totul consta in preferintele si gusturile fiecaruia. Din exterior masina arata foarte bine, linii agresive care duc spre masinile sportive, Renault a improspatat clasa mica cu un design foarte tineresc si sportiv. Acum intrebarea este daca din acest model se vor inspira si viitoarele Megane, Latitude, Fluence si asa mai departe.

Modelul testat de iasi4u.ro are un motor de 1,5 litri DCi de 90 CP, cuplu de 220 Nm, cu sistemul START/STOP si o cutie de viteze manuala in cinci trepte. Acest motor este extrem de cunoscut printre posesorii de automobile Renault, Dacia si Nissan, dar la Clio 4, acesta vine impreuna cu un sistem ECO pentru a reduce consumul de carburant dar si a noxelor emise.

Pe langa aceasta motorizare automobilul este echipat cu versiunea Dynamoque, ceea ce pentru Renault Clio 4 reprezinta nivelul de echipare de top. Automobilul privit din exterior da o nota de eleganta dar si de sportivitate, agresivitatea lui Clio vine la pachet cu interiorul ce il poti personaliza in diferite culori, ba chair puteti face un contrast dintre culoarea caroseriei si insertii din plastic de aceasi culoare in interior, tetiere reglabile, volan reglabil, bancheta spate rabatabila pentru momentele cand ai de transportat bagaje mai multe si mai mari.

drmax.ro/
Ca dotari nivelul de echipare Dynamoque detine faruri cu lumini de timp de zi de tip LED, faruri de ceata, cruise control, limitator de viteza, sistemul START/STOP, consola centrala audio si navigatie Media Nav cu ecran de tip touchscreen de la LG, volan imbracat in piele cu butoane de control, sistem audio Bass Reflex, sistem de asistare pentru plecarea din panta, geamuri electrice, scaun sofer cu leglaj pe inaltime, cotiera, bluetooth, jante de aliaj pe 16 inch, interior personalizat in diverse culori si plastic de tip glossy si aer conditionat.

Interiorul lui Renault Clio 4 chiar daca este rosul si insertii gloss nu inseamna ca si este unul de o calitate foarte buna, dar combinatia de culoare si plastic lucios dau o nota de dinamism, sportivitate si casual fashion, cei de la Renault adopta o metoda cu totul si cu totul noua, ceasurile din bord si oglinzile au forme noi, boxele din portiere te pot ajuta oricand vrei un karaoke alaturi de prieteni pe piesa preferata ce poate rula pe radio, stick usb, iPod sau de pe telefonul tau mobil, ce ne-a placut extraordinar de mult este faptul ca spatiul liber nu este risipit ci s-a facut din el locuri de diferite dimensiuni pentru depozitare.

Motorizarile pentru noul Renault Clio 4 sunt trei la numar, doua pe benzina si una diesel. Cel pe motorina, testat de catre iasi4u.ro este de 1,5 DCi si dezvolta o putere de 90 CP, iar cele pe benzina de 1,2 litri de 75 si 90 CP. Varianta de 1,5 litri DCi de 90 CP si cuplu de 220 Nm la 1750 rpm, se potriveste de minune cu greutatea masinii, motorul toarce frumos si este destul de silentios pentru o masina pe motorina.

Constructorii francezi au facut ultima treapta de viteze pentru noul Clio 4 ceva mai lunga pentru drumurile mai lungi in afara localitatilor si pentru un consum mai redus de carburant. Automobilul este mai mult o masina de oras, dar nu strica sa o folosesti si pentru concedii, mai ales atunci cand nu ai cu tine mai mult de 2 pasageri.

Motorul diesel de pe noul Clio nu este unul pentru performante exceptionale, dar consuma putin si se misca destul de bine, reusind sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 11,7 secunde si ajunge la o viteza maxima de 178 km/h. Pe puntea din spate avem tamburi dar si fara lipsa discurilor pe spate, masina reuseste sa aiba un sistem de franare foarte bun, acesta este asistat de ABS, EBD (repartitie electronica de franare) si AFU (asistare de franare de urgenta). Clio 4 arata destul de agresiv, desi elementele sale nu sunt demne de a face raliuri prin oras, sistemul de suspensie este unul ceva mai rigid fata de cum ne-a invatat Renault pana acum si asta pentru ca noul Clio tinde spre sportivitate.

Vizibilitatea la drum a soferului este una foarte buna daca e sa privesti in fata si in oglinzile laterale, din pacate din spate este ceva mai dificil sa vezi mai ales cand vine vorba de o parcare cu spatele. Acest trend este din ce in ce mai des intalnit la mai multe automobile, chiar si la cele din clase superioare, dar niste senzori de parcare sau o camera video montata in spate te poate salva in momentele de cumpana.

Noul Renault Clio 4 ofera siguranta si asta pentru ca la testele Euro NCAP, masina a primit punctajul maxim, ceea ce ne bucura este ca vine cu sistem ESP din fabrica, sistem de avertizare sonora pentru centurile de siguranta, 4 airbaguri si un limitator de viteza.

Motorul de 1,5 litri DCi de 90 CP are un consum de carburant exceptional de bun, noi am reusit in regim de mers agresiv in trafic sa consumam maxim 6,4 litri de motorina, dar cu putina indemanare, rabdare si calm un sofer poate scoate chiar si un consum de 4 litri de motorina, iar in afara orasului 3, 5 litri/100km.

Pretul de pornire pentru noul Renault Clio 4 este de 10.200 Euro cu TVA inclus pentru motorul de 1,2 litri pe benzina de 75 CP. Modelul testat de iasi4u.ro cu motorizarea de 1,5 litri DCi si 90 CP cu nivelul de echipare Dynamique ajunge pana la aproximativ 15.500 Euro in momentul actual. Mai multe promotii si informatii privind achizitionarea noului Renault Clio 4 prin Programul Rabla 2013 gasiti la Dealerul Renault Bras din Iasi.

Renault Clio IV este o masina care va intoarce o multime de priviri in trafic, are un design sportiv destinat atat femeilor cat si barbatilor.

Ne place: aspectul interior, aspectul exterior, pretul de achizitie, sistemul de franare, consumul, tinuta de drum.
Nu ne place: vizibilitatea oferita de luneta, sistemul audio.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top