Stiri

Vinul saptamanii: “Cocosul dintre vii” Sauvignon Blanc de la Cramele Recas

In acest weekend am baut “Cocosul dintre vii” un Sauvignon Blanc de la Cramele Recas, placandu-ne atat de mult ne-am gandit sa il recomandam celor ce sunt pasionati de vinuri dar si celor care vor la o masa plina de bunatati sa aiba si o licoare pe masura.
Brandul “Cocosul” a fost lansat in 2008 de catre Cramele Recas pentru segmentul mediu, intre timp produsul a trecut printr-un proces de rebrandig ce are la baza o poveste foarte interesanta, devenind “Cocosul dintre vii”.
Povestea este interesanta pentru ca producatorul din Banat a ales ca noua sigla sa fie desenata de catre Raul Inocentiu Niculai, un copil cu dizabilitati din Sibiu, iar datorita acestuia Petru Sosa a realizat noua grafica pentru produsul de la Cramele recas destinat segmentului mediu.

Am vrut sa pastram ideea de joaca de copil sustinuta de alegerea scrisului de mana pentru brand si etichete diferite ca forma si culoare pentru fiecare sortiment in parte. In acelasi timp, prin noua eticheta am incercat sa cream o identitate de brand mai apropiata de mesajul pe care Cramele Recas doreste sa il transmita consumatorilor sai“, a declarat Ciprian Rosca, director comercial Cramele Recas.

Acest produs vine ca o completare a soiurilor deja existente in gama precedenta a celor de la Cramele Recas: Syrah, Feteasca Neagra si Chardonnay, s-au alaturat Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel si Pinot Noir, toate provenind din recolta anului 2011.

“Cocosul dintre vii” Sauvignon Blanc este un vin alb, sec, produs in Romania din regiunea Banatului si are 13,50 grade alcoolice. Are o culoare galben pai cu reflexii verzui si este un Sauvignon Blanc tipic, cu nas puternic, expresiv, in care notele de salcam si cele de flori albe si flori de vita sunt dublate de o doza puternica de mineralitate. Citric, cu aciditate ridicata, se echilibreaza gustativ prin aromele mieroase, de caprifoi si salcam, cu urme de pruna si cirese albe.

Postgustul lung si cu aciditate pronuntata, este extrem de curat, racoritor si reconfortant. In comert poate fi cumparat la un pret de aproximativ 25 Lei.

Mai pe intelesul tuturor este un vin cu un miros si gust proaspat, cu o aciditate placuta si atunci cand il bei si te intinzi la vorba nici nu iti dai seama cand si cum de ai terminat paharul. Ca orice produs ce contine alcool, trebuie sa il consumati in cantitati moderate.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

2 Comments

2 Comments

  1. Pingback: Realizări Vinăria Purcari - de la Masterchef la medalii din Bordeaux, Anglia şi Rusia | Blog Iasi4u

  2. Mihaela

    July 5, 2013 at 8:54 am

    Imi plac foarte mult vinurile de la Recas si le recomand cu caldura. In urma cu ceva timp am descoperit un magazin cu vinuri, foarte bine aprovizionat, in apropiere de unde locuiesc (am impresia ca se numeste Vinaria Veche)  iar de atunci mi-am propus sa incerc periodic vinuri noi.
    In ultima perioada, am fost placut surprinsa de vinurile de la Crama Basilescu, mai ales Sauvignon blanc dar si de cele de la Domeniile Sahateni – Aurelia Visinescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top