Stiri

Vinul saptamanii: Merlot Roze demisec de la Domeniile Sahateni

In acest weekend am incercat un nou vin, de aceasta data am incercat ceva ieftin si bun, un Merlot Roze demisec de la Domeniile Sahateni. Un vin de categoria de calitate DOC, linistit cu un continut de alcool de 12,5% si care costa undeva in jurul a 15 Lei sticla.
Are o culoare pala de foaita de ceapa si arome foarte discrete, de bomboane si trandafiri. Nu are intensitate aromatica si nici structura, lucru ce se reflecta si in gustul scurt, usor murdar gen hartia de filtru. Aciditate scazuta si o senzatie de dulce-afumat pe final, ceea ce il face potrivit pentru o cina in doi si nu doar.
Romania este apreciata pe plan international pentru vinurile produse, interesant este ca am aflat de faptul ca Domeniile Sahateni este singurul producator care exporta vin in Brazilia fiind vorba de Feteasca Neagra.

Urmand cursul a 7000 de ani de perfectionare, producerea vinului a fost ridicata in present de catre unii producatori la rangul de arta.

Localizata intre raurile Buzau si Teleajen, strabatuta de paralela 45, regiunea Dealu Mare imbina perfect doua unitati ale reliefului si anume: subcarpatica si campie.

Orientarea sudica a viilor din regiune imbinata cu climatul temperat-continental cu influente sporadice ale maselor de aer cald mediteraneean din S si SE, tipicitatea si varietatea solurilor (pornind de la brun-roscate, rendzine calcaroase, pseudorenzine argiloase pana la cernoziomuri) confera o structura viguroasa si complexa vinurilor.

Localizata in mijlocul acestei zone, Domeniile Sahateni beneficiaza de intreg ansamblul factorilor in vederea obtinerii vinurilor de exceptie.

Ideea de Domeniile Sahateni s-a nascut in anul 2002 cand Steve Cacenco – mare iubitor de vinuri – a participat la o sesiune de degustare prezentata de Aurelia Vişinescu – pe vremea aceea oenolog la Halewood.

Astfel in anul 2003 cei doi au fondat compania menita sa gazduiasca stiinta unui oenolog celebru si pasiunea pentru minunata lume a vinului: Domeniile Săhăteni.

La capatul uni proiect de 3 milioane de Euro accesat in mare masura din Fonduri Europene astazi se regasesc plantatii proprii in podgoria Dealu Mare si o crama ultramoderna de procesare, maturare si imbuteliere.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top