Stiri

Romania candideaza pentru gazduirea EURO 2020

Romania candideaza pentru gazduirea campionatului de fotbal EURO 2020, Vasile Dancu va oferi consultanta in pregatirea dosarului pe partea de comunicare, imagine publica, responsabilitatea sociala si implicarea societatii civile si a comunitatii de afaceri in acest proiect.
Biroul de Presa al Guvernului, a precizat ca dupa reuniunea Comitetului Interministrial de coordonare pentru organizarea si sustinerea candidaturii tarii noastre pentru organizarea Turneului Final al Campionatului European de Fotbal 2020, presedintele IRES, Insitutul Roman pentru Evaluare si Strategie, Vasile Dancu, a acceptat sa se alature eforturilor Comitetului pentru a oferi consultanta in alcatuirea dosarului necesar, dar si pentru a desemna orasele ce vor participa activ la Euro 2020.

Aceasta reuniune a fost convocata de catre vicepremierul pentru securitatea nationala, Gabriel Oprea, in scopul stabilirii mecanisemlor de lucru si de sarcini a fiecarei institutii implicate, astfel incat Romania sa completeze toate actele necesare cu cerintele solicitate de catre UEFA.

Desi Romania nu este pregatita, UEFA va trimite banii necesari ca totul sa fie organizat si construit ca la carte pana in 2020, alaturi de tara noastra mai sunt inscrise pentru organizarea Campionatului European de Fotbal din 2020, inca 32 de tari ce detin unul sau doua stadioane ce sunt la standardele UEFA.

“National Arena din Bucuresti este unul din cele 37 de stadioane inscrise in cursa pentru desfasurarea partidelor din aceasta competitie de mare anvergura. 16 stadioane au o capacitate mai mare de 55.000 de locuri, capacitatea pe care o are in prezent National Arena. Va trebui sa demonstram de ce vrem sa organizam acest eveniment, iar beneficiile pentru Romania sunt imense. Avem o sansa foarte mare sa reusim”, a declarat Mircea Sandu.

Pentru cei care nu stiu EURO 2020 se va organiza in 13 tari diferite, in 13 orase diferite, pe 13 stadioane diferite, iar toate acestea se vor decinde in 2014, iar Romania are sanse mari sa fie reprezentata de National Arena!

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top