Stiri

Piata imobiliara din Iasi se afla din nou in crestere

Piata imobiliara din Iasi se afla din nou in crestereOrasul Iasi este intr-o continua crestere, iar dorinta celor din zona moldovei este din ce in ce mai mare de a se muta aici si din acest motiv, pe anumite domenii cererea pe anumite domenii pentru locuri de munca a crescut. Din acest motiv se simte cresterea imobiliara in marile orase sau mai bine zis orasele cheie din Romania precum Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Constanta, Brasov sau Timisoara, iar preturile pentru apartamente de vanzare Iasi sunt pe masura.

Presa de specialitate spune ca in Iasi, la fel ca si in Bucuresti, proprietarii de apartamente sau dezvoltatorii de proiecte imobiliare, au crescut preturile din 2013 spre 2014 cu aproximativ 2% per metru patrat. In Iasi preturile la apartamentele noi au crescut pe cand la cele vechi,. pretuyl a scazut si asta din cauza ofertelor avantrajoase puse la bataie de dezvoltatorii imobiliari. In anul 2014, tendinta de crestere atat a cererii cat si a ofertei s-a simtit in Iasi si Cluj-Napoca, ca o observatie in capitala Moldovei, apartamentele mici din Iasi raman in continuare cele mai scumpe.

iasi-drona-poza

Din punct de vedere al locurilor de munca orasul are o oferta diversificata, din pacate salariile nu sunt mari, dar locuri de munca se gasesc in orice domeniu posibil si din acest motiv orasul Iasi atrage populatie noua, dar si studenti, anul 2014, fiind un an ce a atras un numar impresionat de tineri care au ales sa locuiasca in caminele studentesti sau in apartamente inchiriate. Preturile pentru in apartament cu doua camere si o suprafata de aproximativ 50 de metri patrati intr-o zona situata aproape de centru poate costa pana la 250 – 300 de euro pe luna pe cand cele mai scumpe apartamente de inchiriat se gasesc in zona Copou si pe Bulevardul independentei si asta se poate confirma cautant anunturi imobiliare pe siturile de specialitate.

iasi_blocuri_piatzeta

Prima zona este una mai linistita, in general sunt mai multe case iar parcul ofera liniste si aer curat, pe cand pe bulevardul Independentei este o continua agitatie, orasul este intr-o continua crestere iar toata lumea are treaba prin acea zona aproape in fiecare zi, in aceste doua zone preturile de chirie pentru un apartament cu doua camere cu o suprafata de aproximativ 50 de metri patrati ajunge pana la 500 de euro pe luna si aici de obicei gasesti studenti straini la medicina.

Majoritatea studentilor care provin din familii cu posibilitati mai mari apeleaza la apartamente inchiriate, preturile acestora variaza in functie de zona in care se afla dar si confortului oferit. Astfel daca un apartament situat intr-o zona in care exista aproape statie de mijloc de transport in comun dar si un hypermarket, va costa mai mult decat unul situat intr-o zona in care va trebui sa mergi mult pe jos pana la o statie de autobuz, sau daca va fi nevoie sa schimbi doua mijloace de transport pana la facultate.

Pentru cei interesati sa cumpere apartamente, programul Prima Casa ofera creditare avantajoasa pentru tineri, acestia putand sa aleaga zona in care isi doresc sa locuiasca, mai ales ca ofertele dezvoltatorilor de imobile sunt foarte diversificate si ofera variante diverse in functie de bugetul permis.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top