Stiri

5 joburi noi apărute pe piața muncii

Odată cu dezvoltarea tehnologiei și a rețelelor de socializare, au apărut schimbări și pe piața muncii. Multe dintre vechile locuri de muncă au dispărut, făcând loc pentru altele mai conectate la nevoile societății actuale. Tu știi care sunt joburile apărute în ultimii ani pe piața muncii?

Iată 5 locuri de muncă care nu existau acum câțiva ani!

  1. Influencer

Deja pe piață de peste 10 ani, poziția de influencer a devenit un job în toată regula. Afișându-se pe diverse rețele de socializare, influencerii colaborează cu unele branduri, făcând campanii plătite de promovare a produselor acestora. Pentru acest job, este nevoie de răbdare ca să crești o comunitate de urmăritori, de creativitate pentru campanii originale și de abilități de comunicare, căci influencerii interacționează zilnic cu oamenii de pe internet. 

  1. Tik Toker

 Pandemia a avut un impact masiv asupra rețelei de socializare Tik Tok, acum fiind una dintre cele mai utilizate platforme online. Astfel, cei care se postează pe aceste rețele și fac live-uri în care interacționează cu oamenii, pot ajunge să facă sume incredibile. Conținutul clipurilor lor variază, de la story-telling, la dansat și cântat, fiind o platformă care permite utilizatorilor să crească ușor, cu ajutorul algoritmului folosit. 

  1. Videochat

Un alt job din care se câștigă extrem de bine este cel în domeniul videochatului. În ultima perioadă, această industrie a devenit mult mai sigură și reprezintă o activitate legală prin care poți deveni independentă din punct de vedere financiar. Este important să o faci într-un mediu specializat, în care poți lua parte la training-uri și poți avea alte oportunități. Cei de la kendrastudio.ro îți pun la dispoziție joburi în videochat în București, oferind diverse avantaje și beneficii. Este nevoie de bune abilități de comunicare, de un aspect fizic plăcut și de un nivel minim de limba engleză.

  1. Copywriter

Meseria de copywriter a fost facilitată de utilizarea internetului, fiind un job care se bazează extrem de mult pe promovarea și marketingul făcut online. Astfel, un copywriter este un scriitor care redactează articole de promovare pentru anumite branduri. Este nevoie de capacități de scriere, dar și cunoștințe de marketing, jobul fiind o constantă combinare a acestora.

  1. Moderator live

Televiziunea a început să dezamăgească lumea din ce în ce mai mult, mai ales generația tânără, așa că aceștia caută divertisment sub alte forme. De aceea, moderatorii live de pe diverse platforme de streaming online au un mare succes dacă sunt pricepuți. Pentru a avea succes, un moderator trebuie să vină cu un conținut original, să aibă carismă, umor, dar și să fie destul de bun comunicator în fața unei camere.

Așadar, societatea a evoluat, iar oamenii au cu totul alte nevoi față de acum câteva decenii. De aceea, aceste joburi suplimentează golurile care existau pe piață, fiind variante fiabile de trăi, căci salariile pot ajunge la sume considerabile, mai ales dacă ești bun la ceea ce ai ales să faci. Dacă ai abilitățile descrise pentru joburile de mai sus, poți încerca o astfel de carieră profesională, fiind, cu siguranță, o bună oportunitate de învățare și de dezvoltare personală.

Sursa foto : pexels.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top