Stiri

Procesul de proiectare și linii directoare pentru construirea unei piscine

Există mulți pași implicați în procesul de proiectare al unei piscine. Citește mai jos pentru a afla informații despre cerințele și echipamentele tipice care trebuie luate în considerare atunci când vrei să îți creezi propriul sistem de alimentare cu apă pentru piscină.

Cei mai importanți pași

  • Pasul 1: Determină efectul dorit

Ia în considerare dimensiunea efectului în raport cu dimensiunea piscinei, a amplasamentului și a împrejurimilor.

Majoritatea piscinelor cu fântâni au o adâncime specifică, așa că asigură-te că furnizezi un volum suficient de apă pentru a produce un efect satisfăcător.

  • Pasul 2: Definește dimensiunea, forma și adâncimea piscinei

Această planificare ar trebui să implice factori precum configurația piscinei cea mai potrivită pentru amplasament. De aceea, amplasarea și orientarea piscinei reprezintă elemente esențiale din plan, așa cum trebuie să faci o planificare și pentru materialele pe care dorești să le utilizezi pentru construcția piscinei sau alimentarea cu apă disponibilă, cum ai putea face cu pompe de apă submersibile, de la.shop-einstal.ro. Intră în magazinul online și alege modelul de care ai nevoie. 

  • Pasul 3: Alege pompa și conductele potrivite

Natura efectului, cotele, distanțele de conducte, fitingurile și supapele vor determina dimensiunea necesară a pompei. De exemplu, fântânile mari folosesc în mod normal turbine centrifuge sau pompe cu capăt inundat, în timp ce pompe submersibile care sunt mai puțin costisitoare și mai ușor de instalat sunt specificate pentru efecte mai mici.

  • Pasul 4: Alege filtrele

Claritatea și starea apei sunt importante în toate fântânile, iar cele mai multe fântâni folosesc o pompă mică de recirculare și filtre de nisip, scurgeri de podea care revin cu apa la filtre. De asemenea, multe fântâni mai mici se bazează pe ecranul cu filtrul pompei pentru claritatea apei și sunt pur și simplu drenate atunci când este necesar. Totodată, trebuie să iei în considerare și un serviciu de încredere pentru piscină pentru monitorizarea și menținerea clarității și chimiei apei, care este adesea cel mai simplu răspuns la preocupările privind tratarea apei.

  • Pasul 5: Definește și localizează instalațiile sanitare pentru pompe

Sistemele de pompare au adesea nevoie de plăci anti-vârtej pentru liniile de admisie, pentru supapele de închidere și de control al debitului și pentru filtre. De exemplu, sistemele de filtrare includ plăci antivortex, fitinguri de admise și fitinguri de vid. De asemenea, sistemele electrice includ în mod normal cutii de joncțiune subacvatice, senzori de întrerupere a apei scăzute, senzori de umplere a apei și senzori de vânt, timpi și corpuri de iluminat.

  • Pasul 6: Definește sistemul de comandă și control

Comenzile pot include elemente precum temporizatoare pentru operațiunile de pompare, iluminare și filtrare, precum și demaroare de motoare pentru pomp, pentru completarea nivelului necesar de apă și activarea diferitelor supape.

  • Pasul 7: Consolidarea și localizarea echipamentului

Fântânile simple cu pompe submersibile necesită un panou mic montat în orice locație adecvată. Însă, proiectele mai mari pentru pompe, temporizatoare, comenzi cu microprocesor, panouri electrice, elemente de filtrare și de condiționare ale apei și alte comenzi sunt consolidate și instalate într-o clădire mică sau într-o zonă cu un gard împrejmuit.

De asemenea, trebuie să iei în considerare codurile locale de construcție care reglementează locația, ventilația, accesul și multe altele.

Sursa Foto: Pexels.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top