Stiri

Adenom de prostata – este acesta influentat de stilul de viata?

barbat-la-costum-si-camasa

Ce simtome are aceasta boala numita adenom de prostata? Te-ai intrebat vreodata daca este acesta influetat de stilul de viata? Ei bine, surprinzator sau nu, adenomul de prostata, printre multe altele, este cauzat si de stilul de viata haotic. Si aici, bineinteles, ne referim in esenta la alimentatie. Din cauza grabei, a lipsei de timp si alti factori, aceasta are de suferit.

Cauzele adenomului de prostata nu sunt stabilite cu exactitate, ci acestea pot varia de la persoana la persoana. Astfel, acesta poate aparea fie din cauza varstei, anumitor boli precum diabetul, stilul de viata sau chiar pe cale ereditara, adica mostenit.

Este important, insa, sa realizam ca atunci cand oferim atentie stilului nostru de viata, ne ferim de foarte multe boli. Acest adenom de prostata, care apare la barbati, se manifesta diferit. Tocmai din acest motiv, simptomele pot varia. Care sunt acestea?

Cand vine vorba despre simptomele adenomului de prostata, facem referire la mai multe aspecte. Printre acestea, ezitari la inceputul urinarii, jet cu presiune redusa, urinare prelungita, dar si senzatie de golire incompleta. Toate acestea, da, pot conduce spre aceasta boala. Ceea ce este de retinut este ca trebuie sa avem mereu grija de noi. In special dupa varsta de 40-50 de ani, barbatii se pot confrunta cu aceasta problema.

Un rol important in buna functionare a organismului o are vitamina C. Vitamina C este una dintre cele mai esentiale din tre vitamine pentru corp si imunitatea acestuia. Nu stii cum te poate ajuta aceasta? Ei bine, are foarte multe beneficii. Printre cele mai cunoscute, dupa cum spuneam, se numara faptul ca vitamina C ajuta la intarirea imunitatii. O imunitate crescuta te va feri, oricand, in  orice anotimp, de multe boli si complicatii care pot aparea.

De altfel, sa nu uitam de faptul ca vitamina C protejeaza impotriva racelilor, dar reduce in acelasi timp si riscul aparitiei bolilor cronice. Nici unul dintre noi nu ne dorim ca odata cu varsta sa intampinam anumite dificultati la nivel de organism. De aceea este bine, inca din timp, sa ne ingrijim corespunzator si sa stim cum sa actionam!

Atat in preventia adenomului de prostata, cat si in preventia altor boli, vitamina C joaca un rol esential! Nu stiai asta pana acum? Ei bine, ar fi cazul sa ii oferi mai multa atentie! Nu te focusa doar pe alte lucruri! Pentru a te feri cat mai mult timp de adenom  de prostata nu uita sa iei in  considerare stilul de viata sanatos!

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top