Stiri

Vârsta poate aduce cu sine probleme

Când vine vorba despre înaintarea în vârstă este esențial de reținut faptul că, odată cu trecerea anilor, s-ar putea ca și problemele de sănătate să apară. Atât în cazul persoanelor de sex masculin, cât și în cazul persoanelor de sex feminin este imperios necesar să se cunoască anumite detalii, dar să se acorde, de asemenea, o atenție sporită sănătății. Ce ar fi, așadar, dacă astăzi am vorbi puțin despre sexul masculin? Care este cea mai des întâlnită afecțiune? În acest caz, prostata este adesea glanda care provoacă motive de îngrijorare pentru majoritatea bărbaților.

Fiind o glandă a sistemului reproducător masculin, localizată sub vezica urinară, respectiv în fața rectului, cu o greutate de aproximativ 20 g și un diametru de 4 cm, aceasta se dezvoltă complet doar după vârsta de 20 de ani. În acest sens, însă, de reținut este faptul că niciodată nu este prea devreme pentru a începe să ai grijă de sănătatea organismului și a prostatei tale, chiar dacă prostata poate începe să cauzeze probleme doar după vârsta de 50 de ani.

Pentru o prostată sănătoasă este esențial să se țină cont de câteva mici reguli, dintre care amintim atenția la alimentație. Aceasta este foarte importantă, iar ceea ce se recomandă spre consum sunt roșiile, somonul, brocoli, nucile, respectiv fructele bogate în antioxidanți. Și pentru că orice recomandare vine și cu o nerecomandare, punct în care este bine de evitat carnea roșie, carnea procesată, alcoolul, zahărul, lactatele, sarea și cafeinea, ingrediente care pot mări riscul dezvoltării cancerului de prostată sau a hipertrofiei benigme.

Pe lângă aceste afecțiuni ale prostatei, însă, vârsta și nu numai poate aduce cu sine diferite afecțiuni, care se pot remanca și atunci când vine vorba despre apetitul sexual. Un element specific lipsei acestui apetit  este libidoul la bărbați, care poate fi scazut din mai multe motive. Vârsta deja am menționat-o, dar pe lângă aceasta se mai pot adăuga problemele hormonale, testosteronul fiind principalul hormon responsabil pentru menținerea apetitului sexual, problemele psihologice, precum stresul, anxietatea sau depresia, probleme medicale, dintre care amintim obezitatea, diabetul de tip 2, hipertensiunea sau nivelul scăzut de colesterol, stilul de viață stresant și nu în ultimul rând, anotimpul, zilele mai scurte de toamnă și de iarnă cauzând nu numai tulburări afective de sezon, ci și un nivel scăzut de testosteron.

Oricare dintre aceste probleme s-ar manifesta este mai mult decât esențial să se țină cont de tratamentele naturiste, vitamine și minerale, respectiv de alimente care pot menține și susține astfel de afecțiuni într-un mod cât mai corespunzător și sănătos.

 

 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top