Stiri

Adio, riduri! Cum se alunga imbatranirea pielii prin acid hialuronic!

Acidul hialuronic este folosit peste tot in lume in corectia diverselor probleme ale pielii, in special. Beneficiile acestuia au fost consemnate inca din 1970, cand cercetatorii au inceput extractia lui, iar in prezent tehnologiile au permis sintetizarea si producerea mai multor tipuri, ceea ce permite utilizarea eficienta in functie de nevoi.

In cazul corectiei ridurilor, medicii recomanda produse de calitate superioara, precum fillerul Revolax, acesta ajutand la prevenirea semnelor de imbatranire pe o perioada lunga de timp. In cazul ridurilor de pe frunte, al cutelor din zona gatului, al liniilor fine de expresie din zona gurii sau a ochilor, se recomanda folosirea unei substante Revolax, care asigura efect de lunga durata, absorbtie lejera si rapida in piele, dar si o durere minima la injectare, datorita lidocainei din compozitie.

La ce trebuie să fie atenti pacientii

Cand iau decizia unei interventii de corectare a ridurilor cu acid hialuronic, pacientii vor trebui sa fie atenti, in primul rand, la data de expirare de pe flaconul substantei utilizate, la seringa si acul care trebuie sa fie neaparat sterile. Totodata, medicul este obligat sa foloseasca manusi si dezinfectant. Sunt aspecte importante pe care pacientul nu trebuie sa le trateze superficial.

Injectiile cu acid hialuronic pot oferi un aspect mai tanar intr-un mod rapid, la un pret mult mai mic decat liftingul facial. Fillerele cu aceasta substanta pot umple ridurile adanci, pot estompa cicatricile si liniile fine in mai putin de o jumatate de ora, iar beneficiile vor persista pana la un an sau chiar mai mult, in functie de varsta, tipul de ten, dar si de stilul de viata al persoanei.

Fiind o molecula care atrage apa, acidul hialuronic va avea un efect mai vizibil in cazul unei hidratari optime. Asa ca, arhicunoscutul indemn „consumati zilnic minimum doi litri de lichide” va functiona si in acest caz.

Cum se elimina ridurile cu acid hialuronic?

Acidul hialuronic se regaseste natural in corp. In articulatii, ochi si piele el se afla in concentratii mai mari. Odată cu inaintarea in varsta, productia acestuia se diminueaza. Injectiile care utilizeaza aceasta substanta au tocmai acest efect, de a reduce sau elimina liniile fine, ridurile sau cutele.

Interventiile se fac in cabinetele medicilor de specialitate (dermatologi sau chirurgi plasticieni). In functie de problema care se cere tratata, acestia vor recomanda substantele potrivite.

Fiecare dintre fillerele cu acid hialuronic are caracteristici unice, care le fac mai eficiente in functie de locul unde sunt injectate. Astfel ca, pentru corectarea liniilor fine si superficiale se folosesc substante adaptate vascoelastic, iar in cazul ridurilor adanci si a pliurilor de sub piele se recomanda utilizarea acelora cu un nivel de vascozitate si de elasticitate ridicat, special concepute pentru a fi injectate in straturile subcutanate.

In functie de zona, se folosesc ace deosebit de fine, pentru o refacere rapida,  dar si pentru a elimina riscul de aparitie a echimozelor si a efectelor secundare. Dupa finalizarea procedurii, in functie de recomandarile medicului, se pot aplica comprese reci sau gel pentru calmarea zonei.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top