Interviu

Adriana Rusu – “Viata noastra” nu e atat de rea in Iasi

dscf3811Incet incetisor orasul Iasi incepe sa fie trecut pe listele marilor evenimente din tara dar din nefericire nu reusim sa ne promovam si valorile locale, artisti din muzica, film, arte plastice si asa mai departe.
Astazi ne oprim la un artist tanar ce a avut proiecte cu mai marii granzi ai muzicii din tara, este nascuta in Republica Moldova si locuieste in Iasi din 1997 impreuna cu familia, inca nu doreste sa paraseasca Iasul si este vorba despre Adriana Rusu.

iasi4u: Adriana, mai intai, spune-ne te rog cateva cuvinte despre cum este viata de artist iesean si cum este viata de artist iesean in Iasi.

Adriana Rusu: Viata de artist e frumoasa oriunde te-ai afla, atata timp cat o faci din pasiune si mai ales daca ai habar de ceea ce faci. Viata de artist iesean in Iasi…hmm e putin mai dificil…iti spun si de ce, pentru ca cei care organizeaza evenimente sau contracteaza artistii nu promoveaza valorile locale , acest lucru fiind un dezavantaj. Se prefera sa se aduca “valori” din Bucuresti, sa se desigileze CD-ul si cei care vin la concerte sa ii vada doar mimand….

iasi4u: Spune-ne te rog cateva cuvinte despre noul tau album si noul videoclip care au fost lansate nu cu foarte mult timp in urma in Club Hypnotic din Iasi.

Adriana Rusu: Este un album foarte frumos! Aam primit mesaje foarte multe din partea ascultatorilor, pentru ca asa cum am mai declarat nu cred ca ar exista cineve care sa nu se regaseasca macar in una din piese.
Despre videoclip iti pot spune ca e realizat de o echipa tanara, talentata, muncitoare si profesionista. Regia a fost facuta de George Popovici, operator a fost Cijov Igor, Hair-stylis-ul a fost Victoria Rusu, sora mea, iar make-up artist Nicoleta Timus.

iasi4u: De ce ai ales sa-ti lansezi albumul in Iasi?

Adriana Rusu: Nu s-au mai facut lansari atat de multe in Iasi. Eu imi doresc sa ridic, alaturi de cei care ma sustin , partea aceasta muzicala a Iasului, si nu numai. Autoritatile locale nu se implica atat de mult. Eu sper sa schimb acest lucru.

iasi4u: Ce parere ai despre viata de noapte din Iasi, tu de exemplu pe unde-ti petreci noptile de weekend ?

Adriana Rusu: Viata din Iasi a inceput sa fie putin monotona privind evenimentele de acest gen. Nu ma refer doar la petrecerile din cluburi ci si la cele care tin de zona culturale, lansari de carte, evenimente caritabile, etc. Nu spun ca ele nu exista, insa se fac mai rar.
Ies de obicei, insa nu rezist sa stau foarte mult. Probabil vrei nume de Cluburi, cred ca le stii si tu care ar fi, nu obisnuiesc sa fac “reclama gratuita”.

iasi4u: De ce ai preferat sa ramai in Iasi si nu te-ai mutat in Bucuresti precum au facut mai toti artistii din tara ?

Adriana Rusu: Atunci cand m-am lansat cu Tataee, eram in anul 2 de facultate si urma o licenta de dat. Avand studio-ul aici nu era cazul sa ma mut. In prezent urmez o a doua facultate si e posibil ca dupa ce o termin sa ma mut in Bucuresti sau poate mai devreme,Nu stii niciodata ce surprize iti poate oferi viitorul, fie el apropiat sau indepartat.

iasi4u: Ce parere ai de media locala si cand zic media ma gandesc la televiziune, presa si internet.

Adriana Rusu: De obicei nu ma uit la TV. Presa locala e ok, insa internetul este sursa principala in ziua de astazi pentru ca stirile circula foarte repede, fie ele adevarate sau doar barfe. Mai nou daca ai blog esti cool.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top