Stiri

Aeroport modern la Iasi din 2013

Aeroport Modern la Iasi din 2013Cu putin timp in urma la Aeroportul International Iasi s-a construit un nou terminal si s-a refacut actuala pista, dar edilii orasului vor un aeroport la nivel european. Consilielii locali au votat pentru construirea unei noi piste cu o lungime de 2.400 metri, ceea ce ar face ca Iasul sa intre in lista aeroporturilor cu cele mai mari piste de prin Europa.

Proectul de la Iasi va costa 50 de milioane de euro, iar sefii judetului au specificat ca din punct de vedere moral este absolut normal ca Guvernul sa ofere acesti bani pentru Iasi pentru ca i-a oferit si in cazul celor din Cluj, Sibiu si Timisoara cand a veniot vorba de modernizarea Aeroporturilor.

Lucrarea este estimata la 40 de milioane de Euro fara TVA si va fi finantata pentru inceput de catre fondurile Consiliului Judetean, ulterior venint si cofinantarea din partea Guvernului.

Vola.ro

Aeroportul International isi doreste sa fie deschizator de drumuri, pe pista caruia sa se afle mari nume din domeniul companiilor aeriene din Europa in scopul de a atrage la randul lor noi investitii pentru judet.

In momentul de fata, pe Aeroportul din Iasi se fac cu frecventa cateva curse interne, iar la capitolul zboruri internationale se adauga destinatiile Viena si Ankara, iar dintre companiile aeriene ce se decoleaza si aterizeaza la Iasi se gasesc Air Austrian, Air Bucharest, Carpatair, Tarom si Corendon Airlines.

picture6

Vola.ro

picture4
picture3

Vola.ro

picture1

Facebook Comments Box

2 Comments

2 Comments

  1. anonim

    August 15, 2012 at 12:38 pm

    of of.. intereseaza-te cu atentie de pe site-ul aeroportului. In momentul de fata exista curse externe spre Viena, Roma, Corfu si Antalya (nu Ankara). 🙂

  2. T&T

    August 16, 2012 at 10:42 am

    Cursele de Corfu sau Antalya se organizeaza doar in masura solicitarilor de la firmele de turism si sunt curse charter. Opereaza doar sezonier, nu tot timpul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top