Stiri

 Află motivele pentru care trebuie să ai o saună chiar la tine acasă

Sauna este extrem de cunoscută pentru efectele și beneficiile pe care le aduce asupra sănătății, cât și stării tale de bine. Dacă în trecut, aceasta era preponderent folosită ca o sursă de căldură, în zilele noastre, ea este punctul cheie din majoritatea spa-urilor, ba chiar extrem de multe persoane aleg să o includă și în propria locuință. Dacă și tu te încadrezi în ultima categorie și te-ai gândit să îți amenajezi locuința cu o astfel de utilitate, ai ajuns în locul potrivit. În continuare, o să-ți dezvăluim toate avantajele pe care sauna le aduce în viața ta.

Iată care sunt beneficiile saunei:

 1. Ajută la detoxifierea organismului


Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale saunei este eliminarea toxinelor din organism, prin intermediul transpirației. Când intri aici, temperatura crește, iar corpul tău începe să transpire, acest proces ducând la eliminarea toxinelor din corp. Așadar, cu cât stai mai mult în saună, cu atât organismul tău va elimina mai multe toxine. Această detoxifiere periodică poate ajuta la menținerea sănătății generale și poate avea efecte pozitive asupra pielii.

 1. Îmbunătățește circulația sângelui

Studiile realizate de-a lungul timpului au arătat faptul că o ședință de 15-20 de minute poate avea un efect semnificativ asupra circulației sângelui. Prin acest proces, vasele sanguine se dilatează, lucru ce va duce în timp la îmbunătățirea oxigenării țesuturilor. Dacă și tu ești în căutarea unei saune pentru interior, pe site-ul celor de la fionaspa.ro vei găsi diverse opțiuni pentru care poți opta.


 1. Ajută la relaxarea mușchilor
  Mai mult, trebuie să știi că sauna este și un loc excelent pentru relaxarea mușchilor, dar și a articulațiilor. După cum spuneam și mai sus, temperaturile ridicate ajută la dilatarea vaselor de sânge, ceea ce îmbunătățește circulația sângelui, dar duce și la detensionarea mușchilor. Tocmai din acest motiv,  foarte mulți sportivi, dar și alte persoane active obișnuiesc să folosească saunele pentru a se recupera mai rapid după anumite antrenamente intense.

 2. Te ajută să scapi de stres
  După cum bine știi, stresul este boala secolului. În acest sens, sauna poate fi un ajutor destul de bun în combaterea stărilor de anxietate, depresie, iar lista poate continua. În timpul unei ședințe, corpul tău se relaxează complet, astfel încât toate gândurile negative vor dispărea, iar mintea ta va fi și ea detașată de lumea exterioară sau treburile cotidiene.

 3. Susține sănătatea creierului
  Nu în ultimul rând, tot studiile au arătat faptul că sauna poate ajuta și la susținerea cât mai sănătoasă a funcționării creierului. Așadar, cu cât frecventezi mai des această activitate, cu atât te vei concentrenta mai bine, iar creierul tău va funcționa și el mai repede. Ba mai mult, nu vei mai fi la fel de predispus în fața anumitor boli ale creierului, cum ar fi demența.


În concluzie, există extrem de multe beneficii pentru care merită să mergi și tu la saună. Dacă în trecut, aceasta era regăsită doar în centrele spa, astăzi te poți bucura de o astfel de facilitate chiar la tine acasă.

 

Sursa foto: fionaspa.ro

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top