Stiri

Ai vrea să nu ți se mai strice mâncarea în frigider, dar nu știi cum să procedezi? Află cele 3 trucuri ce îți mențin alimentele în viață cât mai mult timp

Indiferent dacă ne place sau nu să gătim, de când cu instalarea inflației, am ajuns să fim nevoiți să optăm tot mai mult pentru consumarea meselor acasă, și tot mai puțin pentru mâncatul în oraș. Dar, cum și mâncatul acasă implică același cost ridicat al cumpărării alimentelor, diferența constând în economia pe care o facem atunci când vine vorba despre  ceea ce înseamnă umflarea prețurilor în restaurante, datorită locației în care ne aflăm, mulți dintre noi sunt preocupați în legătură cu rezistența pe care alimentele lor o au în frigiderele clasice.

Dacă ți-ai dori să nu mai treci prin experiența de a-ți achiziționa diverse cumpărături alimentare de la magazin, și de a te trezi, în câteva zile, că acestea au expirat, acest articol este pentru tine!

Vrei să afli cum să-ți păstrezi cât mai mult timp alimentele preferate? Iată 3 alternative ce vin în ajutorul tău

Cumpără mai puțin

Suntem tentați să facem cumpărături masive atunci când mergem la magazinul de lângă colț, pentru a ne asigura mâncarea pentru o săptămână, dacă ar fi cu putință, chiar și pentru o lună! Aceasta este marea greșeală pe care cei mai mulți dintre noi o comitem, și datorită căreia ajungem să aruncăm alimentele după câteva zile, din cauza faptului că multe dintre acestea și-au depășit termenul de valabilitate.Dacă vrei să te bucuri de alimentele tale cât mai mult timp, și să-ți păstrezi banii în buzunar, fără a-i irosi pe mâncarea pe care, într-un final, ajungi să nu o mai consumi, începe prin a cumpăra mai puțin, și a consuma la timp ceea ce cumperi!

Păstrează alimentele la temperatura optimă

De cele mai multe ori, observăm că frigiderele clasice parcă nu mai pot face față atât de bine la nevoia noastră de a ne păstra alimentele la o temperatură corespunzătoare astfel încât acestea să reziste în timp. Alege să investești într-o vitrină frigorifică, de pe site-ul celor de la altex.ro, și bucură-te de mâncarea preferată cât mai mult timp, fără a mai sta cu grijă că aceasta se va strica de la o zi la alta. Un astfel de aparat, pe lângă puterea de răcire pe care o are, incomparabil mai mare și mai bine distorsionată în interiorul acesteia, față de un frigider normal, permite și o capacitate de păstrare a cât mai multor alimente, având dimensiuni generoase.

Fructifică tot ceea ce cumperi

Verifică regulat termenele de expirare ale alimentelor tale, iar, dacă constați că acestea sunt aproape de data de expirare, alege să le consumi sub diferite forme alternative. Una dintre acestea, ar putea fi un smoothie în cazul fructelor ce stau prea coapte în frigider, sau o mâncarea de legume cu sos, în cazul legumelor ce mai au puțin și se strică.

Pentru a-ți eficientiza veniturile, și pentru a nu pierde alimentele atunci când acestea sunt aproape de termenul de expirare, este nevoie să ne învățăm să fim creativi și calculați atunci când vine vorba de cumpărărturile noastre. Economisind costurile la mâncare, ajutăm la durabilitatea acestora!

Surse foto: pixabay.com

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top