Stiri

Alaptare naturala vs. alaptare artificiala. 5 motive sa iti hranesti bebelusul cu lapte praf

Hrana principala a bebelusului de pana la 6 luni este laptele. Si dupa aceasta varsta, laptele ramane baza, insa se poate trece la diversificare. Mamicile care nu pot alapta bebelusul din diverse motive medicale sunt sfatuite sa isi hraneasca micutii cu lapte praf, acesta avand o formula care intruneste toate cerintele organismului pana la o anumita varsta.

Laptele praf poate fi cumparat si online, dintr-un magazin specializat, in functie de categoria de varsta, de firma producatoare si de preferintele parintilor. 

Lapte de mama vs. lapte praf – cat de „periculos” este laptele artificial?

Pana nu demult, parintii considerau ca laptele praf contine foarte multe chimicale care ar dauna sanatatii bebelusului si care l-ar predispune la obezitate sau la boli atunci cand va creste. Laptele de mama este un aliment sanatos pentru nou-nascut, avand in compozitie elemente care nu se pot regasi in laptele formula. Insa si laptele formula are o combinatie foarte buna de proteine, vitamine, minerale, grasimi si carbohidrati.

Orice parinte are dreptul de a alege hrana bebelusului, astfel incat mamele trebuie sa se informeze foarte bine in ceea ce priveste avantajele si dezavantajele fiecarui tip de hranire in parte si sa ia o decizie corecta in acest sens.

Daca mama nu doreste sa alapteze dupa o anumita varsta a copilului, nu este obligata sa faca acest lucru. Cu siguranta a cantarit foarte bine motivele si bugetul lunar pe care il are disponibil in acest sens si stie ce are de facut.

Laptele praf adecvat varstei bebelusului

In ceea ce priveste prepararea laptelui praf, este important ca parintii sa foloseasca exact cantitatea necesara de formula pentru varsta copilului. Aceasta este prezentata in indicatiile fiecarui produs in parte, iar masurile sunt cele care se regasesc in cutie. Daca amestecul este prea puternic sau prea slab, bebelusul se poate imbolnavi in timp.

In plus, la prepararea laptelui praf, este important ca parintii sa respecte curatenia si igiena, sa sterilizeze tetinele si biberoanele in fiecare zi, sa foloseasca mereu apa fiarta si racita sau apa plata de buna calitate.

Cum se alege formula perfecta de lapte praf? Simplu! Mamicile trebuie sa se informeze asupra marcilor existente pe piata si a compozitiei acestora.

Pastrarea laptelui praf este un lucru de care parintii trebuie sa tina cont. Laptele praf se poate pastra la frigider, insa nu mai mult de o zi. Resturile pastrate la temperatura camerei mai mult de o ora trebuie aruncate. Temperatura amestecului trebuie sa fie de 37 de grade Celsius.

Cea mai simpla metoda de testare a temperaturii este stropirea cu cateva picaturi pe mana sau pe antebrat, laptele nu trebuie sa fie nici prea rece si nici prea cald fata de temperatura pielii.

In concluzie, laptele praf este o solutie foarte buna pentru alimentatia bebelusului. Acesta este hranitor si satios, este usor de preparat si de administrat, contine foarte multi nutrienti si este recomandat de medicii pediatri ca fiind o metoda alternativa sau complementara de hranire a bebelusului.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top