Stiri

Austriecii au cumpărat fabrica IKEA de la Siret

Grupul austriac Holzindustrie Schweighofer, care are investitii de peste 200 mil. euro in industria locala a lemnului, a achizitionat luna trecuta fosta fabrica pe care IKEA o detinea la Siret (Suceava).

Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica. Aceasta devine a treia capacitate de productie pe care Holzindustrie o opereaza pe piata locala, dupa unitatile de la Sebes (Alba) si Radauti (Suceava), aici urmand sa fie produse panouri din lemn masiv (material folosit in industria mobilei).
IKEA, care detinea fabrica de la Siret prin intermediul Swedwood, divizia de productie a grupului, a inchis unitatea in luna august a anului trecut, punand aceasta decizie pe seama costurilor cu materia prima despre care spuneau ca au crescut cu 70% in ultimii ani. Grupul austriac era unul dintre furnizorii fabricii Swedwood. Reprezentantii Swedwood luau in considerare la acea data vanzarea unitatii care se intinde pe o suprafata de 5,2 hectare catre un investitor privat. Investitia IKEA din Romania s-a ridicat la 12 mil. euro si a fost finalizata in 1999.

(sursa: Ziarul Financiar)

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top