Sport

Bicicleta de sosea sau bicicleta de oras?

Bicicleta de sosea sau bicicleta de oras?

Bicicleta este un accesoriu care defineste omul modern, aflat in permanenta miscare si care are nevoie de un element nepoluant care sa-i ajute la mentinerea starii de sanatate. In plus, o bicicleta asigura nu doar libertate de miscare, ci contribuie si la crearea unui tonus emotional foarte ridicat, multor biciclisti fiindu-le mai usor sa se integreze in societate, favorizandu-se socializarea. Bicicleta de sosea este unul dintre cele mai dorite tipuri de bicicleta, fiind o alternativa excelenta pentru cei dornici de viteza. La fel de interesanta este si bicicleta de oras care prezinta o serie de similitudini cu bicicleta de sosea. Dar, care este cea mai buna dintre ele?

Asemanari intre bicicletele de sosea si cele de oras

Ambele tipuri deA?bicicleta sunt adaptate pentru parcurgerea unor distante lungi, fiind confectionate din materiale usoare si rezistente la un grad de uzura ridicat. Atat bicicleta de sosea, cat si bicicleta de oras permit atingerea unor viteze ridicate, spre deosebire de bicicletele de tip mountain bike, BMX sau cross (cu toate ca bicicletele cross sunt ceva mai apropiate ca ritm de viteza cu cel al cursierelor). Amandoua tipurile de bicicleta sunt realizate din materiale usoare, ceea ce permite un nivel ridicat de manevrabilitate, dar ofera si un grad ridicat de confort in timpul pedalarii.

Diferente intre bicicletele de sosea si cele de oras

Cursierele sunt extraordinare in ceea ce priveste ritmul de deplasare pe suprafetele uscate si fara denivelari. Caucicurile subtiri permit atingerea unei viteze foarte ridicate, usurinta in timpul sprinturilor si a ascensiunilor, precum si o libertate ridicata de miscare.A?Cursierele sunt biciclete ideale pentru persoanele active, carora le place libertatea totala si un grad de independenta foarte ridicat. Lipsa unor accesorii precum cosul pentru bagaje sau a aparatorilor constituie un element de diferentiere intre cele doua tipuri de bicicleta.

Bicicleta de oras este adecvata persoanelor care nu sunt atat de iubitoare de miscare si care nu sunt active, dar care au nevoie de un confort ridicat in timpul pedalarii. In plus, prezenta cosului de bagaje reprezinta un element care permite utilizarea bicicletei chiar si atunci cand se merge la cumparaturi. Spre deosebire de cursiere, bicicletele de oras beneficiaza de amortiozare, ceea ce permite utilizarea acestora si pe suprafete cu denivelari.

Cu toate ca ofera un excelent raport intre manevrabilitate si parcurgerea cu viteza a distantelor, bicicletele de oras nu sunt atat de utile pe distante lungi precum cele de sosea. De altfel, o bicicleta de oras este mult mai potrivita pentru distante scurte (o poti folosi pentru a merge la piata) si medii decat cea de sosea. Cu o cursiera te poti considera regele soselelor!

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top