Stiri

Bicicleta – mai rapida decat masina intr-un oras aglomerat

Bicicleta - mai rapida decat masina intr-un oras aglomerat
Alegerea bicicletei in locul masinii este nu doar un trend, ci si o necesitate pentru ca in orasele aglomerate se dovedeste a fi mult mai utila si eficienta comparativ cu o masina.

De ce sa alegi bicicleta in defavoarea masinii atunci cand trebuie sa te deplasezi in oras, dintr-un loc in altul si de ce aceasta se dovedeste o modalitate mult mai lejera de transport, poti afla in continuarea acestui articol.

8 motive pentru care sa alegi bicicleta ca mijloc de transport

  1. Dispui de costuri reduse

Costul unei biciclete la cumparare este evident mult mai mic decat cel al unei masini. Pe langa asta, o masina necesita constant realimentarea cu combustibil, in timp ce o bicicleta poate fi utilizata oricand, in orice conditii.

  1. Nu polueaza

Pentru ca nu presupune alimentarea cu un carburant, bicicleta nu poate elimina gaze de esapament, poluante. Astfel, prin optarea transportului cu bicicleta, vei contribui la mentinerea unui aer curat, respirabil.

  1. Te deplasezi mult mai rapid

Intr-un oras aglomerat, cu trafic infernal, in special la orele de varf, cand majoritatea oamenilor merg ori se intorc de la serviciu, bicicleta este solutia ideala. Te poti strecura cu usurinta printre masini si pe benzile special construite pentru biciclisti, fara a te confrunta cu un ambuteiaj, ca in cazul automobilelor.

  1. Se intretine si se depoziteaza cu usurinta

Nu ai nevoie de garaj pentru depozitarea bicicletei ori a unui loc de parcare platit. De asemenea, aceasta nu necesita nici taxe suplimentare impuse legal si nici reparatii constante ori revizii anuale. Singura defectiune care poate aparea la o bicicleta poate fi usor rezolvata cu ajutorul unei pompe.

  1. Faci totodata sport

In cazul in care nu ai timp sa mergi zilnic la sala, bicicleta iti ofera ocazia de a avea grija de corpul tau. Astfel, are loc intarirea musculaturii, imbunatatirea circulatiei sangvine si exercitiile cardio care se intampla in timpul mersului pe bicicleta.

  1. Uiti de grija locului de parcare

O mare problema in detinerea unei masini o reprezinta lipsa suficienta a locurilor de parcare atunci cand trebuie sa ajungi la destinatie. In cazul in care optezi pentru bicicleta in locul masinii, vei scapa de acest inconvenient,

  1. Te ajuta sa te destresezi

Daca ai avut o zi incarcata la birou, plina de task-uri urgente si stres, un ambuteiaj in trafic nu va face decat sa amplifice aceasta stare. O plimbare relaxanta cu bicicleta in drum spre casa va fi mai mult decat relaxanta, va aduce beneficii psihicului tau si te va ajuta sa iti recapeti echilibrul interior.

  1. Iti imbunatateste sanatatea

Beneficiile ciclismului sunt nenumarate, motiv pentru care multe persoane care aleg sa mearga la sala folosesc bicicleta pentru a-si antrena corpul. Utilizarea constanta a acestui vehicul te va ajuta sa iti imbunatatesti sistemul cardio-vascular, sa ai mai multa forta, prin intarirea muschilor, sa arzi grasimile si sa iti mentii silueta.

Opteaza pentru bicicleta pentru a fi rapid in trafic si pentru a-ti antrena organismul totodata. Uita de grija aglomeratiei si bucura-te de un drum spre casa linistit, cu un traseu pe care il poti modifica usor zilnic, astfel incat sa te bucuri de cele mai frumoase zone ale orasului tau.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top