Stiri

5 activități de weekend pe care le poți face în aer liber

Cum vremea de afară începe să fie tot mai prietenoasă, poate n-ar fi rău să te gândești să petreci cât mai mult timp în aer liber. Iar dacă ești în pană de idei, te ajutăm noi cu câteva propuneri.

Natura poate face minuni cu mintea și corpul nostru. De aceea, atunci când petrecem mai mult timp în aer liber, suntem mai relaxați, mai plini de energie, mai veseli, mai prietenoși și chiar mai frumoși. Ca prin magie, grijile și problemele dispar, iar lumea pare mai bună. Așa că hai să profităm, măcar în weekenduri, de toate aceste resurse cu care natura ne poate hrăni fizicul și psihicul.

Explorează orașul

Ia-ți o pereche de adidași confortabili, precum cei de la new balance, și explorează orașul. Cu siguranță, în orașul tău sunt străzi, clădiri sau locuri pe care încă nu le-ai vizitat sau, pur și simplu, nu le-ai acordat prea multă atenție. O plimbare relaxantă, de weekend, îți va oferi posibilitatea de a te bucura de frumusețea orașului, de a descoperi arhitecturi interesante, grădini uimitoare și, de ce nu, oameni frumoși.

Plimbă-te cu bicicleta

O plimbare cu bicicleta este întotdeauna o alegere excelentă pentru o activitate relaxantă. Fie te plimbi pe străzile orașului, fie prin parc, fie poți alege să faci trasee prin pădurile sau pe dealurile din împrejurimi. În cazul în care preferi ultima variantă, poți lua în calcul bicicleta electrică. Dacă, în schimb, nu ești genul aventuros, atunci o bicicletă clasică este perfectă pentru plimbările prin parc sau oraș.

Plantează un copac

Plantarea unui copac este o modalitate ecologică excelentă pentru a petrece timp afară, în aer liber. Așa că studiază din timp care sunt materialele de care ai nevoie și locul unde ai putea planta. Poți apela, eventual, la o organizație care se ocupă cu astfel de activități pentru a te ajuta sau poți participa la acțiunile lor de plantare a copacilor. Cu siguranță, găsești o astfel de organizație și în orașul tău.

Dacă stai la casă, lucrurile sunt mai simple, în sensul în care te poți ocupa de grădina proprie. În această perioadă, se curăță livezile și se pregătesc grădinile de legume. Așa că sigur îți găsești ceva de făcut prin propria curte.

Observă păsările

Indiferent unde locuiești, la casă sau la bloc, cu siguranță, vei găsi păsări (fie în parcurile din oraș, fie în pădurea din spatele casei tale). Observarea păsărilor este o modalitate surprinzător de distractivă prin care îți poți petrece timpul liber și din care poți învăța ceva nou. Și, de ce nu, poți învăța să apreciezi și mai mult natura. Dacă vremea ține cu tine, îți poți lua o pătură pe care să stai și să asculți, pur și simplu, trilurile păsărilor. Mai mult, există ghiduri cu speciile de păsări pe care le găsești în oraș. Încearcă să te bucuri cel puțin o dată de o astfel de experiență.

Fă sport

Sportul în aer liber are o mulțime de beneficii. Contribuie la  îmbunătățirea condiției fizice, la reducerea stresului și a anxietății, la scăderea depresiei, a furiei și a tensiunii și la creșterea energiei și a senzației de revitalizare. În plus, sportul poate fi o bună ocazie pentru a petrece timp de calitate alături de familie și prieteni. Puteți alerga împreună, vă puteți juca fotbal, baschet, tenis sau vă puteți plimba cu bicicletele sau cu rolele. Pe lângă toate acestea, poți profita și de faptul că o astfel de activitate este gratis, nu presupune niciun fel de costuri.

Profită, așadar, de toate beneficiile pe care ți le oferă aceste activități în aer liber. Vei vedea că starea de spirit se va schimba, la fel și pofta de viață și motivația.

Sursă foto: freepik.com

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top